2016. február 4., csütörtök

Grépfrútos rizspuding


A rizspuding az indiai konyha egzik jellegzetes édessége, csak ők sokkal fűszeresebben készítik, cardamom, rózsavíz, pisztácia jár bele. Én most nagyon, de nagyon gyümölcsösen készítettem.


Hozzávalók (4 személy részére): 9 dkg rizs, 8 dl tej, 4 – 5 evőkanál cukor, pici só, 1 grépfrút, 1 gránátalma.
Elkészítése: A tejet vastag aljú edényben felforraljuk, hozzáadjuk a rizst, sózzuk, takaréklángon puhára főzzük. Amikor a rizs megpuhult és a tejet magába szívta hozzáadjuk a cukrot, a lángról levéve botmixer segítségével pürésítjük, hagyjuk langyosra hűlni. A grépfrútot meghámozzuk, kifilézzük, kis darabokra tépjük, a gránátalma magjait is kiszedjük. A gránátalma magok felét egy evőkanál hátával kipréseljük, leszűrjük. Amikor a puding langyosra hűlt, hozzákeverjük a grépfrútot és a gránátalma levét. Gránátalma magokkal megszórva tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Szuper! Más gyümölccsel is biztos finom. Ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  2. Szuper! Más gyümölccsel is biztos finom. Ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  3. Természetesen, más gyümölccsel is működik, csak ez most itt a téli szezonban ezzel készült, de el tudom képzelni színben meg ízben áfonyával pl :)

    VálaszTörlés