Nagyon, de nagyon finom :)
Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 20 dkg füstölt oldalas
(vagy más füstölt hús),10 dkg füstölt kolbász, 1 hagyma, 3 – 4 közepes krumpli,
3 – 4 savanyú uborka (lehetőleg ne túl ecetes), 1 sárgarépa, 1 jó maréknyi mag
nélküli zöld és fekete olajbogyó vegyesen, kb 1
dl sűrű paradicsomszósz, só, kevés olaj.
Elkészítése: Az olajbogyót 3 – 4 órára hideg vízbe áztatjuk,
hogy veszítsen a sósságából, majd leszűrjük, karikára vágjuk. A kolbászt karikára vágjuk, kevés olajon
megpirítjuk. A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon,
hozzáadjuk a felszeletelt, megmosott oldalast, fehéredésig pirítjuk, majd
felöntjük kb 2, 5 liter vízzel, hozzáadjuk a felkarikázott savanyú uborkát, felforraljuk,
puhára főzzük. Amikor az oldalas már
majdnem megpuhult hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit, a
felkarikázott sárgarépát, együtt puhára főzzük. Végül hozzáadjuk a
paradicsomszószt és az oljbogyót, és ha esetleg szükséges sózzuk, 5 perc alatt
összeforraljuk.
Megjegyzés: A
Solyanka egy hagyományos orosz leves, amely nagy népszerűségnek örvend
Oroszországban és a volt Szovjetúnió országaiban. Három alapváltozata létezik,
húsos, gombás és halas solyanka. Jellegzetes hozzávalói savanyú uborka és az olajbogyó.
Tálaláskor kínálhatunk hozzá citromot vagy tejfölt.
Oh, igen! Nagyon finom leves. Jó pár éve kóstoltam Ungváron, ahol egy bő evőkanál jó sűrű tejföllel bolondítottá meg tálaláskor.
VálaszTörlésA hozzávalókból ítélve finom lehet!
VálaszTörlésNa ezt még a héten megcsinálom.
VálaszTörlésÚjháziB, nem fog csalódni benne :) Jó étvágyat hozzá!
VálaszTörlésgolden goose sneakers
VálaszTörlésfear of god essentials
kyrie 6
off white t shirt
yeezy boost 350
golden goose outlet
a bathing ape
fear of god clothing
fear of god outlet
supreme new york