Hozzávalók (2 személy részére): 30 dkg jó minőségű dobozos
tonhal, 15 dkg dobozos édes csemege kukorica, 1 közepes póréhagyma, 3 dl
tejszín, , 3 – 4 evőkanál olívaolaj, só, bors, kis csokor petrezselyemzöld,
ízlés szerint 3 – 4 csepp Tabasco – szósz, 25 dkg spagetti, 10 dkg cheddár
(vagy más) sajt.
Elkészítése: A
tonhalat és a kukoricát leszűrjük. A póréhagymát karikára vágjuk, a
felforrósított olívaolajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a tonhalat, a
kukoricát, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk felforrósoni, hozzáöntjük a tejszínt,
tetszés szerint pikánssá tesszük a Tabasco – szósszal, néhány perc alatt
besűrítjük, végül hozzáadjuk a finomra aprított petrzselyemzöldet. A spagettit
enyhén sós vízben, 2 – 3 evőkanál olívaolajat hozzáadva fogkeményre (al dente)
főzzük, leszűrjük. A spagettit a tonhalas szósszal tálaljuk, tálaláskor
megszórjuk sajt forgácsokkal.