2015. január 11., vasárnap

Póréhagymás fekete retek saláta

Nagyon finom, még otthon készült :)


Hozzávalók (2 személy részére): 1 nagyobb feketeretek, fél poréhagyma (a fehér része), 1 kisebb kápia paprika, 10 dkg telemia, 4 – 5 nagyobb jégsaláta levél, só, 4 – 5 evőkanál olívaolaj.
Elkészítése: A feketeretket meghámozzuk, káposztagyalun legyaluljuk, kissé megsózzuk, hagyjuk levet engedni, kiszorítjuk.  A poréhagymát és a paprikát felkarikázzuk, a salátát kézzel megtépdessük, a telemiát kis kockákra vágjuk. A hozzávalókat óvatosan összeforgatjuk, rácsurgatjuk az olívaolajat.

Megjegyzés: Önmagában is laktató saláta, de kínálhatjuk fasírtok, sült húsok mellé is.

4 megjegyzés:

  1. De finom kis saláta lehetett!

    VálaszTörlés
  2. Ide vele! :) Gondolom a telemia sajtot lehet sima fetával is helyettesíteni.

    VálaszTörlés
  3. Imádom a retket, kipróbálom! Nyami! :)

    VálaszTörlés
  4. Katalin, bizony :)

    Bebi, igen, természetesen :)

    Schnappy, meglátod, finom :)

    VálaszTörlés