Lehűtve, pirítóssal isteni ez a saláta :) Még mindig otthoni recept :)
Hozzávalók (4 - 5 személyre): 1 kis fej káposzta (kb 60 dkg), 2 közepes sárgarépa, 3 alma, só, bors, 0, 5 dl tejföl, kis csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál citromlé. A majonézhez: 1 tojás sárgája, 1 teásknál mustár, 1, 5 dl olaj.
Elkészítése: Először elkészítjük a majonézt: A tojás sárgáját elkeverjük a mustárral, majd folyamatosan kavargatva addig adagoljuk cseppenként hozzá az olajat míg szép sima majonézt kapunk. A majonézt fellazítjuk a tejföllel.
A káposztát nagylyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, 5 percet pihentetjük, majd a levét kiszorítjuk. A sárgarépát meghámozzuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük. Végül nagylyukú reszelőn lereszeljük az almát, hozzáadjuk a citromlevet, hogy ne barnuljon meg. A kiszorított káposztát összevegyítjük a sárgarépával és az almával, hozzáadjuk a majonézt, a finomra aprított petrezselyemzöldet, ha szükséges sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Jól lehűtve, pirítóssal tálaljuk.
Nagyon jól néz ki! Mentettem!
VálaszTörlésDe jól néz ki!!!!!Nagyon finom lehet! Jól vagy ugye?????
VálaszTörlésHorváth Emerencia, finom is, próbáld ki :) Köszi :)
VálaszTörlésMamka, jól vagyok köszi, te? Puszi :)