Hozzávalók: 45 dkg liszt, 20 dkg margarin, 15 dkg cukor, 3 tojássárgája, 1 dl tej, 1 teáskanál sütőpor, 2 tasak vaníliás cukor, A kenéshez: 1 tojássárgája, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál víz, kevés szezámmag.
Elkészítése: A
puha margarint habosra keverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzákeverjük a
tejet valamint egyenként a tojássárgákat és vaníliás cukrot. A sütőport
elkeverjük a liszttel és a tojásos masszához adjuk. Ezután kézzel jól
összegyúrjuk, 20 percre a hűtőbe tesszük pihenni. A hűtőből kivéve a tésztát
két részre osztjuk. A tészta egyik felét kézzel elkezdjük fokozatosan rúddá
sodorni, amikor elég vékony levágjuk, esetleg még vékonyítjuk, és S – formára
vagy hajfonathoz hasonló formára alakítjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe
helyezzük, a tetejüket megkenjük a tojássárgás, vizes, cukros keverékkel,
megszórjuk szezámaggal, előmelegített sütőben, közepes hőfokon halvány pirosra
sütjük.
Nagyon szépek lettek :)
VálaszTörlésNekem is tetszik a formázása, nagyon szépek! Igazi húsvéti hangulatot teremtettél:-)
VálaszTörlésEzekkel a sütikkel már én is szemezem egy ideje. Nagyon guszták. Épp a kávémat kortyolom, jólesne egy mellé.
VálaszTörlésValóban szép a formázása, és finomak is lehetnek. Szép hangulatos, húsvéti fotót sikerült készítened :-) Nagyon jól néznek ki a hímes tojások!
VálaszTörlésNagyon kis helyesek, igazán formásak! Mentettem is! :)
VálaszTörlésNagy kedvenc! :)
VálaszTörlésMár készülődsz az Ünnepre? Nagyon guszta süti! Én is hasonlót terveztem, csak nyuszi alakút...
VálaszTörlésAzt gondoltam élesztős, de ez még jobb. Hamarabb megvan és biztos finom is.Jól néznek ki!
VálaszTörlésElső ránézésre tényleg kelt kalácsnak gondoltam. Nagyon jó recept!
VálaszTörlésSzerintem szinte mindenki kelt tésztának gondolta első ránézésre, én is. :) Nagyon-nagyon szépek lettek, biztosan finomak is! :)
VálaszTörlésLányok, köszönöm, kicsit el vagyok havazva a válaszokkal, ne haragudjatok:)
VálaszTörlés