2014. február 14., péntek

Meggyes linzer Kicsimnek ajánlva

" Rég zeng hangod zenéje bennem..." (Puskin: Tatjána levele Anyeginhez) Csak Neked :)



Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 2 tojássárgája, kis só, meggylekvár, porcukor a szóráshoz.
Elkészítése: A lisztet elvegyítjük a porcukorral és a sóval.A porcukros lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojássárgát, jól összegyúrjuk, 3 órát pihentetjük. A pihentetés után fél cm vastagra kinyújtjuk, szív formával kiszúrjuk, a darabok felébe kis szív formával lyukat vágunk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon világosra sütjük. A meggylekvárral összeragasztunk egy szívet egy lyukas szívvel. Tálaláskor megszórjuk porcukorral.

12 megjegyzés:

  1. Nagyon mutatós szép ! Nagyon finom lehet a meggylekvárral.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó dolga van a drágádnak!:)gyönyörűek és még annál is több....

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek lettek! És ez nagyon finom is! Sokáig eltartható lenne, ha közben el nem fogyna...

    VálaszTörlés
  4. Igazán Makacskásak a szívecskéid, szuper! <3

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörűek lettek,a linzer nálunk is az egyik legkapósabb süti:)

    VálaszTörlés
  6. Látom még ezekkel a gyönyörű szívecskékkel sem tudtad hazacsalogatni a kedvesedet...
    Mennyire nehéz lehet Nektek, nagy a távolság... Hm, hm.

    VálaszTörlés
  7. Milyen szépek lettek, nagyon mutatósak a linzerek így, szív alakúra formázva! :)

    VálaszTörlés
  8. Ó...óóóó, örömmel olvasom, van Kinek sütnöd ilyen finomságot! ;-)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szépek lettek, kis mutatósak. :)

    VálaszTörlés
  10. Éva, finom bizony:) Köszi:)

    Rózsa,Katalin, köszi:)

    Mammka, köszike:)

    marisz57, jól mondod, ha már el nem fogyott volna:) Köszi:)

    teller - cake, ez jól esett, hogy olyan Makacskásak:) Köszi:)

    Trollanyu, köszi, nálunk is megy a linzer:)

    Juci, hát sajna a hazajövetel nem megy olyan könnyen, ez van sajnos, egyelőre... Köszi:)

    Hankka, köszi:)

    csipike, igen...:) Köszi:)

    Okki, köszi:)


    VálaszTörlés