Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg spenót, 50 dkg burgonya, 2 közepes méretű sárgarépa, 6 – 7 fürjtojás,10 dkg vaj, 3 – 4 cikk fokhagyma, só, 10 dkg reszelt sajt.
Elkészítése:
- Előkészítjük a recept hozzávalóit: A burgonyát és a sárgarépát meghámozzuk, a spenótot megmossuk.
- A spenótot ujjnyi széles csíkokra, a krumplit kockára, a sárgarépát karikákra vágjuk. A sárgarépát enyhén sós meleg vízben főni tesszük, majd tíz perc múlva hozzáadjuk a krumplit is, puhára főzzük.
- A vaj felét megolvasztjuk, rádobjuk a spenótot valamint az áttört fokhagymát, saját levében megpároljuk, míg a levét elfövi.
- A fürjtojásokat megfőzzük, meghámozzuk, elfelezzük.
- A megpuhult burgonyát és sárgarépát leszűrjük(néhány karika sárgarépát félreteszünk a díszítéshez), a megmaradt vajjal és a lereszelt sajttal habosra keverjük, habzsákba szedjük és 6 – 7 cm átmérőjű, 3 – 4 cm magas, belül üres fészkeket kerekítünk belőle, megtöltjük a spenóttal, tetejébe helyezünk egy félbe vágott fürjtojást, sárgájával felfele.
De nagyon helyes, mutatós kis fészkek, nagyon guszta, és még finom is lehet! :)
VálaszTörlésNagyon mutatós, étvágygerjesztő! Én is már nagyon vágyom a tavaszi zöldségekre, a télből ennyi elég is volt :-)
VálaszTörlésKüld el Tálalónak, csemete imádja a spenótot és kevés spenótos ételt ismer! Biztos örülni fog neki!
VálaszTörlésBRRR! én inkább sóskával próbálnám ki, viszont nagyon szép (...és biztos nagyon finom is)
Kati, ez gyönyörű, és csak finom lehetett :)!!
VálaszTörlésNagyon szép lett, ügyes vagy! Neki is ülnék elfogyasztani ;-)
VálaszTörlésHmmm, micsoda szép kis fészkeket raktál! Guszta nagyon.
VálaszTörlésMicsod helyes kis fészkek, és nagyon finomak. Szép a tálalás főleg. Puszillak
VálaszTörlésHankka, finom is nagyon, köszi:)
VálaszTörlésKatalin, hát én is, az biztos:) Köszi:)
kolozsgabi, elküldtem:) Látom nem szereted a spenótot, sóskával sem lehet rossz szerintem:) Köszi:)
Maria, köszi, az volt bizony:)
csipike, köszi, elhiszem:)
HajniZoli, fészket raktam, mint egy madár:) kÖszi:)
Elisabeth, köszi, puszi:)