2013. október 13., vasárnap

Milánói leves

Nagyon szeretem a paradicsomlevest, így már rég készültem kipróbálni ezt a változatát is, amely kissé különlegesebb lesz a vörösbor és a sonka hozzáadásától. Nem csalódtam benne, nagyon ízlett nekem.


Hozzávalók (2 személyre): 0, 5 liter házi paradicsomlé, 2 marék apróra tördelt teljes kiőrlésű spagetti, 10 dkg gépsonka, 0, 5 dl vörösbor, 1 szál zellerzöld, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, só, frissen őrölt bors.
Elkészítése: a lisztből az olajjal világos rántást készítünk, felöntjük a paradicsomlével, valamint 2 - 3 dl forró vízzel. Felforraljuk, beletesszük a spagettit, a kis kockákra vágott sonkát, a zellerzöldet, lassú tüzön addig főzzük míg a spagetti és a sonka is megfő, ekkor hozzáadjuk a vörösbort és a borsot is. Tálaláskor szintén frissen őrőlt borsot szórunk a tetejére.

18 megjegyzés:

  1. Olyan kívánatos és izgalmas ízvilágú leves, hogy már nyúlnék is érte. Csodás a tálalás és a fotó is.

    VálaszTörlés
  2. Istenien néz ki, gyönyörűen tálaltad! :) Ezt a levest már én is megfőztem, úgyhogy tudom, hogy tényleg nagyon finom! :)

    VálaszTörlés
  3. Ez naaagyon jól hangzik! *.* Le is mentettem gyorsan! (:

    VálaszTörlés
  4. Nagyon izgalmasan hangzik, szép a fotód is:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép és biztosan nagyon finom is!!

    VálaszTörlés
  6. Uh,de gyönyörű,Kati!Címlapgyanús :)

    VálaszTörlés
  7. Megint ihletet kapok tőled :) sokadszorra. Köszönöm!

    VálaszTörlés
  8. Kati, nagyon finom lehet, mentettem! Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  9. Hú, de guszta, ezek a tányérok tök jók!!

    VálaszTörlés
  10. Hankkánál is épp egy csodás, tartalmas levest csodáltam és itt a méltó párja! Valahol már láttam hasonlót, de már nem tudom hogy kinél és mikor, de ezt most gyorsan mentem! :)

    VálaszTörlés
  11. Hű, de jól néz ki. Nem semmi leves!

    VálaszTörlés
  12. Guszta nagyon! Egyszer főztem én is, ízlett:-)
    Szép a fotód!

    VálaszTörlés
  13. De szépen tálaltad! Biztosan finom volt, mert nagyon különleges.
    A tálkáid is nagyon tetszenek :)

    VálaszTörlés
  14. Nagyon gusztán tálaltad! :) Még ilyen levest nem készítettem, de megjegyzem, és következőkor a "sima" paradicsom leves helyett így készítem el. :)

    VálaszTörlés
  15. Kíváncsi lettem, mit szólna hozzá a Férjem! Ő ugyanis nem szereti a paradicsomlevest. De így annyira fincsi lehet!

    VálaszTörlés
  16. Kati aranyoska, nagyon de nagyon gyönyörüen tálaltad ezt finom levest, és a fotó is fantasztikus!

    VálaszTörlés
  17. Nea, nekem is nagyon ízlett:) Köszi:)

    Hankka, igaz? Köszi:)

    IsaBella, és könnyen, gyorsan elkészíthető:) Köszi:)

    trollanyu, köszi:)

    Mária, bizony, az volt:) Köszi:)

    Edó, köszi, nemcsak szép, de finom is volt:)Bárcsak igazad lenni, úgy örülnék neki, de még soha egy fotóm se került címlapra, sajnos.

    Annamari, hidd el, ez a legnagyobb elismerés nekem, ha ihletet kaptok tőlem és elkészítitek a saját változatotokat:) Köszi:)

    Horváth Emerencia, biztosíthatom, hogy ízleni fog nektek:) Köszi:)

    Schnappy, igaz? Nekem is tetszenek:) Köszi:)

    teller - cake, Hankánál én is megcsodáltam a Komalevest, arra gondoltál ugye? Meglátod ez is nagyon finom:) Köszi:)

    Lilla Seffer, köszi:)

    HajniZoli, köszi:) Nekem is ízlett:)

    Katalin, finom volt bizony:) Köszi:)

    Gerdi, akkor nem csak az én apámnak "dagad a bokája" tőle:))Próbáld ki, hátha ez a variáció tetszeni fog:) Köszi:)

    Elisabeth, te mindig olyan kedves vagy velem:) Köszönöm:)
    Okki, meglátod ízleni fog:) Köszi:)



    VálaszTörlés
  18. Gyönyörű színe van, és annyira szépen tálaltad! :P

    ...és milyen jó az új profilfotód (én még most láttam).

    VálaszTörlés