2013. szeptember 10., kedd

Pácolt virsli

Újabb pácolt finomság... Kóstóljátok meg, nagyon finom.



Hozzávalók: 10 bőrös füstölt csirkevirsli, 5 – 6 cikk fokhagyma, 1 hagyma, 2 babérlevél, 10 szem feketebors, 5 szem borókabogyó, 1 chilipaprika (vagy késhegynyi chilipor), 1 kisebb ág csombor, 5 dl víz, 0, 5 dl ecet, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál cukor, 1 evőkanál olaj.
Elkészítése: A fokhagymát megtisztítjuk, hosszában forgácsokra vágjuk. A virslit több helyen ferde vonalban bevágjuk, beledugdossuk a fokhagymaforgácsokat. A hagymát megtisztítjuk, hosszúkásra vágjuk. A virsliket belehelyezzük egy magasabb befőttesüvegbe, a hagymát és a csombort közéje nyomkodjuk. A vízből, ecetből, cukorból, sóból, olajból és a fűszerekből páclevet forralunk, langyosan a virslire öntjük. 2 – 3 napig a hűtőben érleljük, sőr mellé szolgáljuk fel.
Megjegyzés: A pácolt virsli igazi elődje az utopenec, amelyet Csehországban hagyományosan egyfajta virslihez hasonlító, de sokkal zsírosabb kolbászból készítenek.

11 megjegyzés:

  1. Kati, én még nem hallottam ilyen különleges pácolt virsliröl, de bizok benne hogy finom. Ügyes vagy, azt már régen tapasztaltam. Puszillak

    VálaszTörlés
  2. Hát ilyenről még én sem hallottam, nagyon kreatív vagy :) Finom lehet, guszta a tányéron. Akkor ezek szerint ezt nem is kell megfőzni, hanem hidegen enni?

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom, én már kóstoltam!:)

    VálaszTörlés
  4. De jó, ez nagyon finom lehet így házilag elkészítve. Nagyon régen kóstoltam ilyet és tényleg nagyon finom:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta:))
    A férjem nagy kedvence, de valahogy még nem került fel a blogomra.
    Én is hasonlóan készítem, annyi kis változtatással, hogy a virsliket felkarikázom.

    VálaszTörlés
  6. Nem is hallottam még róla, de nagyon jól hangzik! :) Szerintem nálunk a fiúknak is nagyon ízlene! :)

    VálaszTörlés
  7. Nahát Kati, micsoda különleges pácolt finomságokkal lepsz meg! Ki kell próbálnom ezt a virslit, fincsi lehet.

    VálaszTörlés
  8. Ilyet még nem is ettem, sőt nem hallottam róla, de nagyon finom lehet.
    Kifogom próbálni. :)

    VálaszTörlés
  9. Hogy te miket tudsz!!!!!zseniális!

    VálaszTörlés
  10. Elisabeth, biztosíthatlak róla, hogy finom:) Köszi a dícsérő szavakat, azért van mit tanuljak még én is:)

    Katalin, nem én találtam fel, én csak elkészítettem a saját verziómat, ami nekünk ízlik:) Nem kell megfőzni, nyersen is finom így pácolva:)Köszi:)

    Erika, igaz? Köszi:)

    trollanyu, na ugye? Tényleg finom:) Köszi:)

    Mónika, következőben kipróbálom úgy is, akkor a virsli mégjobban átveszi a pác ízét gondolom:) Köszi:)

    Hankka, próbáld ki, nálunk is a fiútesómnak nagyon ízlett:) Köszi:)

    HajniZoli, próbáljátok ki, nagyon finom:) Köszi:)

    Erika, én is most készítettem először, de még fogok:) Próbáld ki, nagyon finom:) Köszi:)

    Lilla Seffer, köszi:)

    Mammka, nem én találtam fel:) Csak elkészítettem a saját verziómat:) Köszi:)

    VálaszTörlés