Hozzávalók: 10 bőrös füstölt csirkevirsli, 5 – 6 cikk fokhagyma, 1 hagyma, 2 babérlevél, 10 szem feketebors, 5 szem borókabogyó, 1 chilipaprika (vagy késhegynyi chilipor), 1 kisebb ág csombor, 5 dl víz, 0, 5 dl ecet, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál cukor, 1 evőkanál olaj.
Elkészítése: A fokhagymát megtisztítjuk, hosszában
forgácsokra vágjuk. A virslit több helyen ferde vonalban bevágjuk,
beledugdossuk a fokhagymaforgácsokat. A hagymát megtisztítjuk, hosszúkásra vágjuk.
A virsliket belehelyezzük egy magasabb befőttesüvegbe, a hagymát és a csombort
közéje nyomkodjuk. A vízből, ecetből, cukorból, sóból, olajból és a fűszerekből
páclevet forralunk, langyosan a virslire öntjük. 2 – 3 napig a hűtőben
érleljük, sőr mellé szolgáljuk fel.
Megjegyzés: A pácolt virsli igazi elődje az utopenec,
amelyet Csehországban hagyományosan egyfajta virslihez hasonlító, de sokkal
zsírosabb kolbászból készítenek.
Kati, én még nem hallottam ilyen különleges pácolt virsliröl, de bizok benne hogy finom. Ügyes vagy, azt már régen tapasztaltam. Puszillak
VálaszTörlésHát ilyenről még én sem hallottam, nagyon kreatív vagy :) Finom lehet, guszta a tányéron. Akkor ezek szerint ezt nem is kell megfőzni, hanem hidegen enni?
VálaszTörlésNagyon finom, én már kóstoltam!:)
VálaszTörlésDe jó, ez nagyon finom lehet így házilag elkészítve. Nagyon régen kóstoltam ilyet és tényleg nagyon finom:)
VálaszTörlésNagyon guszta:))
VálaszTörlésA férjem nagy kedvence, de valahogy még nem került fel a blogomra.
Én is hasonlóan készítem, annyi kis változtatással, hogy a virsliket felkarikázom.
Nem is hallottam még róla, de nagyon jól hangzik! :) Szerintem nálunk a fiúknak is nagyon ízlene! :)
VálaszTörlésNahát Kati, micsoda különleges pácolt finomságokkal lepsz meg! Ki kell próbálnom ezt a virslit, fincsi lehet.
VálaszTörlésIlyet még nem is ettem, sőt nem hallottam róla, de nagyon finom lehet.
VálaszTörlésKifogom próbálni. :)
Micsoda ötlet :)
VálaszTörlésHogy te miket tudsz!!!!!zseniális!
VálaszTörlésElisabeth, biztosíthatlak róla, hogy finom:) Köszi a dícsérő szavakat, azért van mit tanuljak még én is:)
VálaszTörlésKatalin, nem én találtam fel, én csak elkészítettem a saját verziómat, ami nekünk ízlik:) Nem kell megfőzni, nyersen is finom így pácolva:)Köszi:)
Erika, igaz? Köszi:)
trollanyu, na ugye? Tényleg finom:) Köszi:)
Mónika, következőben kipróbálom úgy is, akkor a virsli mégjobban átveszi a pác ízét gondolom:) Köszi:)
Hankka, próbáld ki, nálunk is a fiútesómnak nagyon ízlett:) Köszi:)
HajniZoli, próbáljátok ki, nagyon finom:) Köszi:)
Erika, én is most készítettem először, de még fogok:) Próbáld ki, nagyon finom:) Köszi:)
Lilla Seffer, köszi:)
Mammka, nem én találtam fel:) Csak elkészítettem a saját verziómat:) Köszi:)