2013. szeptember 26., csütörtök

Kukoricás krumplisaláta

Egy nagyon egyszerű de annál finomabb saláta, de húsok mellé köretként is kiváló. Csak ajánlani tudom.


Hozzávalók (2 személyre): 40 dkg krumpli, 1 nagy hagyma, 1 kisebb kukorica konzerv, 5 dkg sajt, 4 - 5 evőkanál olaj, só.
Elkészítése: a krumplit bő sós vízben puhára főzzük, meghámozzuk, kockára vágjuk. A hagymát vékony hosszó szeletekre vágjuk. A kukoricát leszűrjük. A krumplit összeforgatjuk a kukoricával és a hagymával, sózzuk, ráöntjük az olajat, ismét összeforgatjuk, a sajtot a tetejére reszeljük. Langyosan tálaljuk, úgy a legfinomabb.

7 megjegyzés:

  1. Finom lehet, nagyon guszta! Szép a kis terítőd vagy szalvétád is, a csipke agyon tetszik rajta :)

    VálaszTörlés
  2. Minden amiben kukorica van kedvenc a gyerekeimnek:-) guszta, könnyed salátát készítettél!

    VálaszTörlés
  3. Kati, nagyon guszta a salátád. És biztosan nagyon finom is!:)

    VálaszTörlés
  4. Pont így kell feldobni egy unalmas krumplisalátát! Nagyon guszta! Köszi az ötletet!

    VálaszTörlés
  5. Kati, ezt jól eltaláltad. Guszta, és finom...meg persze különleges és egyszerü!

    VálaszTörlés
  6. Kukoricával még nem próbáltam a krumplisalátát, de jó ötlet, hogy változatosabb legyen!

    VálaszTörlés
  7. Katalin, köszi:) Én is nagyon szeretem ezt a kis szélmalom mintás, csipkés terítőt:)

    HajniZoli, én is így vagyok a kukoricával:) Köszi:)

    Roza, bizony, az:) Köszi:)

    Illéskrisz, igen, nekem is az volt a célom:) Köszi:)

    Elisabeth, igen:) Köszi:)

    marisz57, én is most próbáltam először, de nagyon ízlett:) Köszi:)

    VálaszTörlés