2013. augusztus 21., szerda

Tükörtojás koktélparadicsommal

Mostanában csak ilyen egyszerű, gyors, de mégis mutatós kajákat eszem:) Egyszerű, mint a pofoncsapás, de annál színesebb, felvidítja az embert:) Hátha jó lesz valakinek gyors reggeli -  ötletként:)


Hozzávalók (1 személyre): 10 dkg csirkesonka, 2 tojás, 5 - 6 koktélparadicsom, kis csokor petrezselyemzöld, kevés olaj, só, bors.
Elkészítése: a csirkesonkát vékony csíkokra vágjuk, s a felforrósított olajon megpirítjuk, ráütjük a tojásokat, rátesszük a paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a finomra aprított perezselyemzöldet, lefödve megsütjük.

11 megjegyzés:

  1. Nagyon szép, tényleg, jön, hogy felfaljam! :)

    VálaszTörlés
  2. Valóban mutatós, meghozza az ember étvágyát :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon elnyerte a tetszésemet, akár már most estére megenném!

    VálaszTörlés
  4. Legtöbbször az egyszerű ételek sokkal finomabbak és gusztábbak, mint azok amelyek túl vannak bonyolítva.
    Nagyon kívánatos! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szeretem a tükörtojást, bármivel, de az aranyos kis szines paradicsomokkal még finomabb. Mi cherry...vagyis cseresznye paradicsomnak nevezzük itt ezeket a kis paradicsomokat. Guszta és finom.

    Imádom a káposzta főzelékedet is az előző poston!

    Katika drága, köszönöm a kedves szavaidat a blogomon. Sajnos most nem a legjobban érzem magam, de az a fő hogy hamarosan meggyógyulok!

    VálaszTörlés
  6. Most találtam rá a blogodra , és nagyon tetszik!
    Tényleg egy egyszerű és nagyszerű receptet írtál, tuti, hogy nagyon finom volt!
    Még sosem kóstoltam ezt a sárga fajta koktélparadicsomot. Érdemes megkóstolni? Nagyon más az íze a piroshoz képest?

    VálaszTörlés
  7. Ennél színesebb és finomabb nem is kell, akármikor jöhet:)

    VálaszTörlés
  8. Szép színes! -ez volt az első gondolatom amikor megpillantottam. Látom tökéletes reggeli, bármikor szívesen fogyasztanám.

    VálaszTörlés
  9. Nagyon találékony vagy! Hiába, most kell játszani a friss színekkel...:)

    VálaszTörlés
  10. sedith, én már fel is faltam:) Köszi:)

    Katalin, igaz, mit tesz egy kis szín?:) Köszi:)

    Chef Viki, köszike:)

    Éva, akkor már csak el kell készíteni:)Más paradicsommal is működik, csak fel kell aprózni:)
    Köszi:)

    Okki, ritkán készítek bonyolult ételt, szeretem ha egyszerű, elérhető hozzávalókkal, mégis szép és egészséges:) Ezt tanultam Jamie Olivertől is:)Köszi:)

    Elisabeth, nálunk is mondják Cherry paradicsomnak is, de inkább a román anyanyelvűek. Köszönöm a dícséretet:)
    Szorítok neked, hogy minél hamarabb meggyógyulj:)Puszi:)

    Fisher Alice, Isten hozott a blogomon, örvendek, ha találsz kedvedre valót, gyere máskor is, szívesen látlak:)
    Ez a sárga koktélparadicsom ami van nekem annyiban különbözik a pirostól, hogy míg a piros savanykás és vastagabb héjú, ez mézédes és vékony héjú, szerintem érdemes kipróbálni.Köszike:)

    trollanyu, igaz? Köszi:)

    HajniZoli, az ilyet én is bármikor:) Köszi:)

    teller - cake, igen, amíg tart a nyár, majd az ősz:) Köszi:)

    VálaszTörlés