2013. május 23., csütörtök

Epersaláta

Mondtam már, hogy nagyon szeretek piacon zöldséget, gyümölcsöt vásárolni? Nálunk szerdánként van piac, ilyenkor szerzem be az olyan zöldséget, gyümölcsöt, ami még a szüleim kertjében nem terem. Ma már igazi hazai epret lehetett vásárolni, igaz, még egy kicsit drágácska, de megkívántam, s vettem egy fél kg - ot. Abból készült ez a fincsi saláta, ami nem nagy kunszt, de engem már a színével is jókedvre derített.


Hozzávalók: 25 dkg eper, 2 kivi, 10 dkg mozzarella, 1 szál vadmenta (de lehet fodormenta vagy borsmenta is), 1 szál citromfű, 2 - 3 evőkanál bodzaital .
Elkészítése: az epret megmossuk, négybe vágjuk, a kivit meghámozzuk, hosszó vékony szeletekre vágjuk, a mozzarellát kis kockákra vágjuk, a mentát és a citromfüvet laskára aprítjuk. A hozzávalókat ízlésesen elrendezzük egy tálon, rászórjuk a mentát és a citromfüvet, megöntözzük a bodzaitallal.
Ha csak a magunk számára készítjük, egy tálban össze is keverhetjük a hozzávalókat.

12 megjegyzés:

  1. Csudaszép...:) Most jól jönne reggelire!

    VálaszTörlés
  2. na látod, ez amit ehetnem is lehetne, ez nem üt akkorát mint az ordásbukta :) pedig biztos finom ez is!

    VálaszTörlés
  3. Guszta nagyon! Jól is esne most reggelire:))

    VálaszTörlés
  4. Varázslatosan szép! Most el tudnám ezt a kis tálkányit tüntetni. A bodzaital nagyon jó ötlet a gyümölcssalátához :))

    VálaszTörlés
  5. Egy ilyen szép kis tálkától nekem is jókedvem lenne! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  6. Szinte érzem az illatát! :-)

    VálaszTörlés
  7. Tényleg szemet gyönyörködtető, igazi vidám saláta:)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon tetszik ez a bodzás saláta! Gratulálok, egyre szebbek a képeid :)

    VálaszTörlés
  9. Horváth Emerencia, köszi:)

    Csilla Andi, nekem meg most vacsira, de már elfogyott:) Köszi:)

    Annamari, igen, a tiltott gyümölcs mindig édesebb:)

    Böbe, elhiszem, köszi:)

    Nea, köszi, jól is passzol az eperhez a bodza:)
    Éva, elhiszem, most nekem is jól esne, mert már elfogyott:)

    Zyófi, bizony az illata is finom:)

    trollanyu, köszi:)

    Márti, köszi:) Igyekszem fejlődni, mert az Erdélyi Konyhához szép fotók kellenek:) Meg magamért is természetesen, s egy kicsivel jobb gépre váltottam:)

    VálaszTörlés