Fagyasztóürítés alkalmával készült ez a finom kis nyáridéző leves, friss kajsziból talán még finomabb lesz, de így sem megvetendő. Egyik legkedvencebb gyümölcsöm a barack, mindenféle formában nagyon szeretem, így is:)
Télen melegen, nyáron behűtve szolgáljuk fel, ha levesként nem szeretjük, ehetjük desszertként is.
Hozzávalók: 50 dkg fagyasztott vagy friss kimagozott kajszibarack, 2 meghámozott alma, pici citromsó, ha a barack savanykásabb lenne 1 - 2 evőkanál cukor, 1 fahéjrúd, 3 tojásfehérje, 3 evőkanál orgonás cukor.
Elkészítése: A kajszibarackot, a meghámozott, cikkekre vágott almát megszórjuk a cukorral, a citromsóval ( a citromsó tartja meg a szép sárga színét), és kb 1 liter vízben a fahéjjal együtt főni tesszük. Amikor a gyümölcsök megpuhultak a fahéjat kidobjuk, botmixer segítségével pürésítjük a levest.
A habgaluskához a tojásfehérjéket az orgonás cukorral kemény habbá verjük, majd forró vízbe szaggatva megfőzzük. A levest a habgaluskákkal tálaljuk.
Látványnak is nagyon szép de az íze is mennyei lehet!
VálaszTörlésKati, most gondolkodás nélkül elfogadnám!:)
VálaszTörlésNagyon finom lehetett és csodaszép is. Csak a citromsó és az orgonás cukor okozna gondot.
VálaszTörlésFinom lehet :)
VálaszTörlésÉva, köszi, fincsi is volt:)
VálaszTörlésRoza, én meg szívesen megkínálnálak:)
Maria, köszi:) A citromsó az nálunk, mint ami nálatok a citromsav, az orgonás cukor helyett a sima cukor is tökéletes:)
Martinelli, az volt bizony, köszi:)
Szemnek szép, hasnak fincsi! Nekem még kompótom van, jó lenne azt felhasználni, mert nem nagyon eszik. Meg is próbálom:-)
VálaszTörlésGyönyörű látvány, nagyon jólesik már ránézni is! :) Szeretném hidegen-melegen egyaránt! :)
VálaszTörlésElhiszem, hogy finom volt! És milyen szép a fotó! Olyan jó üde, már-már nyárias! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy itthon volt a párod, és együtt tölthettetek egy kevés időt! :)
HajniZoli, szerintem kompótból is finom lesz, nálunk az már elfogyott:) Köszi:)
VálaszTörlésHankka, nekem is nagyon ízlett:) Köszi:)
sedith, köszi, neked külön köszi az elismerő megjegyzést a fotóról, mert tudom, hogy te szerkesztői szemmel is nézed:)
Bizony, jó volt az a pár együtt töltött nap:)
Hát ha így ránézek, már csorog a nyálam! Kipróbálós lesz a nyáron!
VálaszTörlésEjha, hát most nagyon rákívántam, annyira nagyon guszta a szép sárga színével.
VálaszTörlésViktória Bori, köszi, én is kipróbálom majd nyáron is:)
VálaszTörlésCsilla Andi, köszi, bizony ez is olyan napfény színű:)