2013. április 28., vasárnap

Báránymájjal töltött gomba

Lehet már unjátok a belsőségekkel készült ételeket, de mi nagyon szeretjük. Ez a recept is, még a húsvéti bárány májából készült, de aki nem szereti, vagy nem jut hozzá elkészítheti nyúl,  vagy szárnyas májából is. Nagyon finom.



Hozzávalók: 10 nagyobb sampinyon gomba, 15 dkg báránymáj, 2 zöldhagyma, fél kápia paprika, 10 dkg füstölt sajt, kis csokor petrezselyemzöld, só, vaj, olívaolaj.
Elkészítése: A báránymájat egy éjszakát  tejben áztatjuk. A gombákat alaposan átmossuk, a tönkjüket óvatosan kitörjük, félretesszük. A gombák kalapjába kis vajat helyezünk, a sütőben, közepes lángnál 10 perc alatt elősütjük. A hagymát karikára, a gombák tönkjét, a paprikát, a báránymájat apró kockákra vágjuk  A hagymát az olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a gombák felaprózott tönkjét és a paprikát, puhára pároljuk. Amikor már zsírjára sült hozzáadjuk a báránymájat, és a petrezselyemzöldet, néhány perc alatt megsütjük. A végén sózzuk.
Az elősütött gombákat megtöltjük a töltelékkel, a sajtot kisebb kockákra vágjuk, és a töltelék tetejére helyezzük.
A megtöltött gombákat kivajazott tepsibe tesszük, előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt megolvad és pirulni kezd a tetején.

5 megjegyzés:

  1. Érdekes párosítás de nagyon finom lehet. Fel is falnám :)

    VálaszTörlés
  2. Ez nem semmi, azt hiszem a Párom rajongana érte!

    VálaszTörlés
  3. martinelli, nekem nagyon ízlett:)

    Csilla Andi, az enyém is, ha itthon lenne, és ehetett volna belőle szegénykém:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom lehet, báránymáj híján csirkemájjal is el tudom képzelni! :) Jó kis vacsoraétel! :)

    VálaszTörlés