2013. március 18., hétfő

Heringszószos szélesmetélt

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én egy hónapban egyszer - kétszer veszek halkonzervet is. Szeretem. Főleg a natúr, saját levében, vagy olajban lévő halat. De van egy nagy kedvenc, amihez sajnos csak ritkán jutok hozzá, a paprikaszószos hal. Na az valami isteni:)
És természetesen, aránylag olcsón készíthető ebéd vagy vacsora is halkonzervből. Ilyen halkonzerves receptet olvashattok még ITT (Saláta halkonzervől) és ITT (Karfiollal rakott puliszka). Mindeniket nagyon szeretem. És most itt a következő.


 Hozzávalók (2 személyre): 1 olajos heringkonzerv, 250 ml főzőtejszín, kis csokor friss zöld fokhagymaszár, 2 cikk fokhagyma, só, fehérbors, 15 dkg szélesmetélt.
Elkészítése: A halkonzervet lecsepegtetjük az olajtól, kis kockákra vágjuk. A tejszínt felforrósítjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, az apróra vágott zöld fokhagymaszárat, folyamatosan kavargatva addig főzzük amíg sűrűsödni kezd. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott heringet, fűszerezzük, még néhány percig főzzük. A szélesmetéltet a szokásos módon megfőzzük, a halszósszal tálaljuk.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet!! Én imádom a halkonzervből készült tésztaszószokat. Párom és a fiúk nem rajonganak értük, de azért megeszik :).

    VálaszTörlés
  2. Gyerekkoromban imádtam a konzervhalat, de aztán valahogy kimaradt az életemből. Azt hiszem ideje újra próbát tennem vele magában és ebben a finom fogás formájában is! :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Kati! Megjött tegnap az ajándékcsomag, nagyon szépen köszönöm! Sok szép mindent küldtél, nem is kellett volna ilyen sokat :) Mindegyik darab nagyon tetszik, jó hasznát fogom venni, köszi.... Mindjárt fel is teszem őket a blogomra :)

    VálaszTörlés
  4. nagyon jól jönnek ezek a könnyű receptek az ilyen nincs-időm időszakban :)

    VálaszTörlés
  5. Mária, én most készítettem szószt először, de nagyon tetszik:)

    teller - cake, én is szerettem, szeretem most is, persze csak amelyik minőségi, mert fogtam már ki olyat is, amelyik tele volt halpikkellyel:)

    Katalin, nagyon szívesen, örvendek, hogy tetszik:)

    Annamari, bizony, nem mindig van 3 -4 óra főzésre:)

    VálaszTörlés
  6. Ezt elkészítem a hétvégén tejszín nélkül. Köszi az ötlete! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Noryta, örvendek, hogy ötletet adtam:) Jó étvágyat hozzá:)

      Törlés