Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 tojás, 25 dkg margarin, másfél evőkanál zsír, 15 g élesztő,
3 – 4 evőkanál tej, 15 dkg sajt, pici só; a kenéshez, szóráshoz: 3 – 4 evőkanál
olaj, 1 tojás, 1 – 2 evőkanál köménymag.
Elkészítése: Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk
a lisztet, a tojást, a margarint, a zsírt, a sót, és a sajt felét. Alaposan
összegyúrjuk, és 8 cipócskát formálunk belőle, fél órát pihentetjük. Ekkor
kinyújtjuk, megkenjük az olajjal, felcsavarjuk, és újra kinyújtjuk.
Háromszögekre vágva kifliket formálunk, megkenjük tojással, megszórjuk a
reszelt sajttal, a sóval, és a köménymaggal. Előmelegített sütőben, közepes
lángon aranyszínűre sütjük.
Fincsi, a sósak közül a kedvencem:)
VálaszTörlésA lányom kedvence! Szoktam úgy is készíteni, hogy juhtúrót teszek belül, mielőtt felcsavarom, ilyenkor elmaradhat a tetejéről a sajt. Mindenképp nagyon finom!
VálaszTörlésezt én is nagyon szeretem...
VálaszTörlésÖrülök, hogy megkerültél. Nálunk a fiúk kedvence a finom sajtos kifli ezért mindig két adaggal készítek egyszerre.
VálaszTörlésNahát, hogy nálad havazik :)) Csuda finom kis kiflicskék ezek. 5,6 darab jöhet teleportálva. Nyitom az ajtót nekik:))
VálaszTörlésÓ, látszik is, hogy mennyire finomak! :)
VálaszTörlésNagyon csábítóak! :) Recept elmentve! :)
VálaszTörlésTesó, nekem is:)
VálaszTörlésHajniZoli, a túróval csak tetőzhető a finomsága:)
Annamari, meghiszem azt:)
Juci, nálunk is mindug két adag készül, sokan vagyunk:)
Emi, akkor nyisd az ablakot:)
hannka, bizony:)
Bebi, remélem ízleni fog ha kipróbálod:)