2013. január 15., kedd

Sajtos kifli

Ez a kifli kétszer is elkészült nálunk az ünnepekre, karácsonyra és szilveszterre is. A fényképezett alanyokat édesanyám sütötte, én nem tudok még ilyen szép szabályos kiflicskéket csavarni:) Csak ajánlani tudom, isteni finom sütemény.





Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 tojás, 25 dkg  margarin, másfél evőkanál zsír, 15 g élesztő, 3 – 4 evőkanál tej, 15 dkg sajt, pici só; a kenéshez, szóráshoz: 3 – 4 evőkanál olaj, 1 tojás, 1 – 2 evőkanál köménymag.
Elkészítése: Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a margarint, a zsírt, a sót, és a sajt felét. Alaposan összegyúrjuk, és 8 cipócskát formálunk belőle, fél órát pihentetjük. Ekkor kinyújtjuk, megkenjük az olajjal, felcsavarjuk, és újra kinyújtjuk. Háromszögekre vágva kifliket formálunk, megkenjük tojással, megszórjuk a reszelt sajttal, a sóval, és a köménymaggal. Előmelegített sütőben, közepes lángon aranyszínűre sütjük.

8 megjegyzés:

  1. Fincsi, a sósak közül a kedvencem:)

    VálaszTörlés
  2. A lányom kedvence! Szoktam úgy is készíteni, hogy juhtúrót teszek belül, mielőtt felcsavarom, ilyenkor elmaradhat a tetejéről a sajt. Mindenképp nagyon finom!

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy megkerültél. Nálunk a fiúk kedvence a finom sajtos kifli ezért mindig két adaggal készítek egyszerre.

    VálaszTörlés
  4. Nahát, hogy nálad havazik :)) Csuda finom kis kiflicskék ezek. 5,6 darab jöhet teleportálva. Nyitom az ajtót nekik:))

    VálaszTörlés
  5. Ó, látszik is, hogy mennyire finomak! :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon csábítóak! :) Recept elmentve! :)

    VálaszTörlés
  7. Tesó, nekem is:)

    HajniZoli, a túróval csak tetőzhető a finomsága:)

    Annamari, meghiszem azt:)

    Juci, nálunk is mindug két adag készül, sokan vagyunk:)

    Emi, akkor nyisd az ablakot:)

    hannka, bizony:)

    Bebi, remélem ízleni fog ha kipróbálod:)

    VálaszTörlés