Hozzávalók: 50 dkg spenót, 6 - 7 cikk fokhagyma, 2 - 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tej, só, bors, fokhagymabors.
Elkészítése: a spenótot folyó víz alatt alaposan átmossuk. Fővő vízzel leforrázzuk, leszűrjük, késsel darabosra vágjuk. A megtisztított fokhagymát apróra vágjuk, a forró olajon kissé megfuttatjuk, hozzáadjuk a spenótot, fél dl vizet, és 5 percig pároljuk még. Ekkor megszórjuk a lisztel és felöntjük a hideg tejjel, fűszerezzük, néhány perc alatt besűrítjük. Tükörtojással, kolbásszal tálaljuk.
Nagyon szeretem én is. De régen ettem. Sült virslivel és tojással a legjobb főzelék! :o)
VálaszTörlésÉn a sóskát szeretem így, de fogy a spenót is, mi is a múlt héten vettünk egy csomót a piacon és eltettem a fagyóba. Finom és egészséges. Spenótból szoktam még spenótos cordonbleu-t is csinálni!!
VálaszTörlésHmmm, nyamm. Darabosan is megkóstolnám! Szerintem is virslivel és tojással az igazi:)
VálaszTörlésNagyon finom lehet :o)
VálaszTörlésMeg vettem a Erdélyi Konyha Kalendáriumát,nekem nagyon tetszik,most csemegézem belőle...
üdv.Rózsa
De rég ettem! Egy időben elég gyakran készült, termett szépen a kertben, aztán a Férjem kiüldözte a konyhából. Pedig én szeretem...
VálaszTörlésNagyon guszta a tiéd! Én is pont ma főztem spenótot, de az ment a fagyasztóba. Jó lesz ínségesebb napokra :)
VálaszTörlésMost hirtelen megkívántam :) rég nem ettünk...
VálaszTörlésIlléskrisz, igen, nekem is egyik kedvencem:)
VálaszTörlésKolozsgabi, én is szeretem a sóskát is, főzeléknek, levesnek egyaránt:)Köszi az cordonbleu ötletét:)
Emi, bizony:)
Rózsa, köszi:) Igen szép lett az új Kalendárium, nekem ebben nincs receptem, mert akkor még nem tartoztam a csapathoz, mikor nekifogtak. A kűrtős az én receptem csak benne:)
Gerdi, mi is ettünk többször is a tavaszon, nyár elején, sőt spagettivel, szószként is:)
Katalin, nekem is van a fagyasztóban is vagy 3 csomaggal, még a tavaszon tettem el:)
Annamari, akkor csak el kell készíteni:)
Imádom!!! És nagyon jó kép róla! A főzelékeket olyan nehéz fényképezni.. legalábbis nekem. Milyen az a fokhagymabors? Még nem is hallottam róla.
VálaszTörlésTiti, köszi:) Igyekszem fejlődni a fotók terén is amióta az Erdélyi Konyha munkatársa vagyok, most elhoztam a Párom Canonjat, hátha azzal még jobb fotók születnek.
VálaszTörlésA fokhagymabors bors és fokhagymapor keveréke, itt vettem egy bevásárlóközpontban, nekem nagyon tetszik, mikor épp nincs kedvem fokhagymát hámozni, vagy erősíteni akarom hirtelenjében a fokhagyma ízét.