Hozzávalók: 2
cikk hámozott fokhagyma, 2 szárított chilipaprika, 1 kávéskanál szárított
rozmaring, 1 kávéskanál szárított kakukkfű, 1 kávéskanál szárított majoránna,
1, 3 dl napraforgó – vagy olívaolaj.
Elkészítés: a
fokhagymát, a fűszereket, az egyik chili paprikát egészben, a másikat
felszeletelve az üvegbe helyezzük, feltöltjük az olajjal. 14 napig hűvős helyen
érleljük, majd leszűrjük, és visszatöltjük az üvegbe. Ízlés szerint sütés előtt
vagy után a pizzára csepegtetjük. Hűtőszekrényben 1 évig eltatrható.
Az ajándékhoz
mellékeljük a használati útmutatót és az eltarthatóságot.
Szuper ötlet!Ilyet bizony én is elfogadnék karácsonyra :)
VálaszTörlésEz is milyen jó ötlet! Lassan nyithatnál egy külön blogot a gasztro-ajándékaidnak! :)
VálaszTörlésNagyon jó ötlet! Aranyos az üveg "kalapja" :)
VálaszTörlésÖtletes és finom kis fűszerolaj, ki is próbálom! :)
VálaszTörlésEz is nagyon jó ötlet! Egyből tovább is fokoztam:-) egy kis kockára vágott friss sajtot, vagy mozarella golyót a fokhagymás fűszerbe, még egy-két aszalt paradicsomot is, nyami:-)
VálaszTörlésJó kis ötlet!
VálaszTörlésNagyon finom lehet, és nekem is a kalap tetszik a legjobban!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, ajándéknak is simán elmenne!:)
VálaszTörlésÊn is kèszítettem hasonlót nemrég...:) A legjobb benne hogy variâlható a fűszerezése, pizzàn pedig mennyei!!
VálaszTörlésSzèp kis olaj a tiéd is...:))