volt:)
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 1 nagy fej hagyma
- 2 dl tejföl
- 3 evőkanál tejszín
- 1 kis csokor metélőhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A
burgonyát megmossuk és puhára főzzük. Levét leöntve a nedvességet
elpárologtatjuk, lehéjazzuk és azonnal áttörjük, majd hűlni hagyjuk. A hagymát
meghámozzuk, finomra vágjuk vagy reszeljük és a krumplihoz keverjük. Fakanállal
folyamatosan keverjük, miközben hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, hogy lágy,
sima krémet kapjunk. Sóval és borssal megfűszerezzük és apróra vágott
metélőhagymával megszórva tálaljuk.
Kenyérrel fogyasztottátok vagy valamilyen köretként?
VálaszTörlésTetszik nagyon!:-)
Én a diétám miatt nem ettem belőle, csak megkóstóltam, a szüleim ették meg csak úgy magára:) De kenyérrel és köretként is ehető.
TörlésHmm, nagyon guszta. Igazán finom lehet. Ma feladtam a csomagot, remélem a hét elején odaér.
VálaszTörlésNagyon fincsi lehet, olyasmi, mint egy krumplisaláta, csak sokkal krémesebb, ugye? :)
VálaszTörlésÖtletes kis recept!
VálaszTörlésLilla, finom is,biztos megérkezik:)
VálaszTörléshankka, igen, ahhoz hasonló, olyan mint egy krém.
margaretta, köszi:)