Hozzávalók:
- kb.15 dkg fagyasztott sóska
- kevés olaj
- 1 dl natúr joghurt
- 1 evőkanál tejföl
- fél evőkanál liszt
- só
- fokhagymabors
A kiengedett sóskát forró olajon kissé átforgattam, a tejfölt, a joghurtot, a lisztet csomómentesre kavartam, és a sóskához adtam, hagytam, hogy felforrjon, besűrűsödjön. Végül fűszereztem. Tükörtojással, sült szalonnával tálaltam.
Egyszerű és finom étel.
Most szívesen átmennék hozzád vacsira,mert nálunk csak én szeretem és ezért nagyon ritkán készítek!
VálaszTörlésÉn is mennék vacsira, rég ettem főzeléket :( Pedig nekem mindegy miből készül, mindet szeretem :)
VálaszTörlésÉn is indulok hozzád enni. Imádom a sóskát! Olyan gusztán tálaltad!
VálaszTörlésSóskát így még nem ettem, csak levesnek. Úgy viszont kedvenceim között van. Látom a tükörtojást Te is jól megsütve fogyasztod :) én is, annak ellenére, hogy babavárásom kezdetén kívántam a folyós sárgájút, na visszatért a régi énem, már nem úgy kérem :)))
VálaszTörlésNagyon guszta, szépen tálaltad! Én még sosem főztem és nem is ettem sóskát, csak nyersen :) Egyszer ideje lenne kipróbálnom!
VálaszTörlésSóskát még sosem főztem, de a spenót nagy kedvenc nálunk. A fotón nagyon gusztának néz ki! :-)
VálaszTörlésJámborné Budai Mónika, nem vacsira készítettem, hanem még a hétvégén ebédre, csak most sikerült posztolni:) Kb. egy hónapja nem vacsizok, vagyis 6 után nem eszek semmit, legfeljebb egy - egy almát:)
VálaszTörlésPanna, tudtam, hogy neked ízlene:)
Illéskrisz, köszönöm, finom savanykás főzelék, azért még van mit fejlődnöm a tálalás/fotózás terén is:)
Annamari,mi is levesnek szoktuk, de most olyan kevés volt, hogy levesre nem lett volna elég, de főzeléknek kettőnknek pont jó volt. Igazából én folyósan , hígan szeretem a tojás sárgáját, csak sajnos nem mindig kapom el jól a sütési időt:)
Katalin, mi tavasszal szoktunk finom levest készíteni belőle:)
teller - cake, hasonló a spenothoz, csak savanykás:)