2012. február 13., hétfő

Hortobágyi húsos palacsinta a Blogkóstoló 1-re

Ezt a fogást 4Gyerek játékára készítettem, Adél(Afraa) blogja jutott nekem a játékban, tőle kellett elkészítenem egy receptet. Ezt választottam, mert már rég készülök kipróbálni a húsos palacsintát, és az Adél receptje tökéletes. Nagyon - nagyon finom lett a palacsinta, Párom ismétlést is kért belőle. 4Gyerek, köszönöm, hogy elindítottad ezt a játékot, és hogy éppen Adélt húztad ki nekem, Adél neked köszönöm, hogy megismerkedhettem egy újabb, finom magyar fogással.



Hozzávalók:
  • 10 db készre sütött nem édesített palacsinta
  • 2 csirkecomb, 1 mell
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • Piros Arany
  • pirospaprika
  • bors
  • tejföl
  • majoranna
plusz nálam
  • 2 hagyma
  • 1 paradicsom
Elkészítés:
Adélra hallgatva először is elkészítettem a tölteléket. A hagymát és a paradicsomot felaprítottam, kevés olajon együtt megpirítottam, majd itt egy kicsit változtatnom kellett a meneten, mert én húslevesben megfőtt húst használtam. Így a megfőtt húst apróra vágtam és a pörköltalaphoz tettem, kevés vizet töltve alája kb. 10 percet együtt főztem. Ekkor jutott eszembe, hogy én a húst felaprózva tettem bele, így hogy fogom a maradék zaftot tejföllel összeturmixolni? Közben elkészítettem a palacsintákat, megtöltöttem a töltelékkel. Utána még két kisebb hagymából és egy paradicsomból készítettem még egy kis pörköltalapot, hozzátettem a töltelékből megmaradt kevés húst is, és összeturmixoltam a tejföllel. Isteni finom lett, bár nem tudtam olyan szépen összehajtogatni, mint Adél.

14 megjegyzés:

  1. Jajj, de szép lett! Nagyon-nagyon tetszik :) Annak meg különösen örülök, h ekkora sikere lett :)

    VálaszTörlés
  2. Jó választás, nagyon guszta lett! :)

    VálaszTörlés
  3. Hú, hát ez isteni finom lehet! Már én is rég szeretném kipróbálni. :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finomat próbáltál ki, guszta lett!

    VálaszTörlés
  5. Van egy meglepim a számodra! Gyere át érte! :) Puszi! Rózsa

    VálaszTörlés
  6. Nagyon mutatós, biztosan nagyon finom is!!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon guszta, és én nagyon szeretem!!! Köszönöm az ötletet, már úgyis olyan régen csináltam.:)

    VálaszTörlés
  8. Imádom! Nagyon gusztán tálaltad!

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szeretem a hortobágyi palacsintát!Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  10. Húsos palacsintát én is nagyon szeretem, bár Hortobágyit még nem készítettem :)

    VálaszTörlés
  11. Adél (Afraa), én a palacsinták hajtogatásával abszolút nem vagyok elégedett, de a következő jobb lesz:) Köszi mégegyszer az ötletet:)

    Petra, köszi, tudtam, hogy csak finom lehet:)

    Flóra, ne várj tovább, mert nagyon finom:)

    Éva, most készítettem először, de nagyon finom:)

    rózsaműhelye-2010, köszi a díjat:)

    Mária, igen isteni finom:)

    Gizi, köszönöm:)

    Illéskrisz, Ibcsi, köszönöm:)

    mellissina2, most már én is:)

    Panna, nekem is ez az első, de gondolkodom már gombás változaton:)

    VálaszTörlés
  12. Hűha, de jól néz ki. Épp éhes vagyok, meg bírnék enni egyet - de látom, nem most készítetted, úgyhogy hiába "kunyerálnék" már... :)

    VálaszTörlés