2011. november 23., szerda

Zakuszkás tészta

Ma egy pofonegyszerű ételt akarok megmutatni nektek, amely nálam mentőövként használ sokszor amikor sem időm, sem kedvem nincs bonyolultabb ételt készíteni(mert bizony ilyen is van). A zakuszkát szószként használom a tésztához, én nagyon szeretem.





 Hozzávalók:
  • 25 dkg tészta
  • fél üveg házi készítésű zakuszka(nálam a blogon ITT olvashattok róla)
  • egy maréknyi juhtúró
Elkészítés:
Az elkészítése mindössze 15 percet vesz igénybe. A tésztát kifőzöm, a zakuszkát egy tepsiben felmelegítem, majd összeforgatom a tésztával, a tetejét megszorom a juhtúróval. Néhanapján kevés sonkát vagy szalámit is szoktam pirítani hozzá. Vagy a túrót sajttal helyettesíteni.

25 megjegyzés:

  1. Szia!
    Mi az a zakuszka?
    Jó biztos kiír nekem a google száz megoldást, de azért magyarázd meg légyszíves!
    Na jó türelmetlen vagyok, megnéztem itt:

    http://www.tutitippek.hu/blog/zakuszka.php

    Azért azt elárulhatnád milyen íze van?

    Puszi!

    VálaszTörlés
  2. Ja! És arra is kíváncsi vagyok, hogy házi-e az a zakuszka, vagy saját gyártás.

    Üdv. Mariann!

    VálaszTörlés
  3. Mariann, igen házi zakuszka, anyummal ketten készítettük, itt olvashatsz nálam róla:http://makacskakonyhaja.blogspot.com/2011/09/zakuszka.html
    Itt nálunk Erdélyben hagyományos a zakuszka készítése, minden család készít, legalábbis itt az én környezetemben. Az alap, hagyma, paprika, paradicsom leörölve, megdinsztelve, plusz jöhet bele paszuly(bab), padlizsán vagy gomba, sőt akár cukkini is. Mi babot és padlizyánt is tettünk bele. Hát az ízét azt nem tudom elmagyarázni, azt érezni kell.:) Amúgy kenyérre kenve fogyasztjuk a zakuszkát, de van aki ételízesítőként is használja.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom lehet, habár még nem ettem...Kóstolnám!

    VálaszTörlés
  5. Igen már megtaláltam!
    Köszönöm, csak ámulok, majd talán jövő nyáron én is belefoghatok.
    Üdv. Mariann!

    VálaszTörlés
  6. Soha nem ettem ebben a formában még zakuszkát,de biztos finom lehet.

    VálaszTörlés
  7. Biztos finom tésztával is a zakuszka, eddig mi csak pirítóssal ettük. Nagyon guszták a képeid!
    Szeretnék valamit kérdezni, hogy milyen beállítással tudod a képeidhez a keretet hozzárendelni, mert nagyon jól néz ki így. Köszi.

    VálaszTörlés
  8. Nagyszerű ötlet.Ki kell próbálnom,éppen ma akarok egy kis házi tésztát készíteni, hát majd azzal.

    VálaszTörlés
  9. Nagyon finom lehet ez a tészta, ahogy olvastam a zakuszka receptjét, ez egy nagyon jó kis zöldségmártás. Ha nekem lenne a kamrában, én is készítenék vele tésztát az biztos!!

    VálaszTörlés
  10. Nekem is van zakuszkám, de eddig csak pizza tésztára használtam alapnak. Bár ilyen tésztás megoldást már én is csináltam csak padlizsán krémmel :))

    VálaszTörlés
  11. Jajj, de nagyon guszta!:) És biztosan finom is!

    VálaszTörlés
  12. Nekem a pesztós tészta ilyen mentőöv, mivel zakuszkához csak ritkán jutok és akkor az mindig pirítóson végzi :)

    VálaszTörlés
  13. Nagyon finom lehet gusztának nagyon guszta,talán a lecsónak lehet ilyen íze..

    VálaszTörlés
  14. Ilyen formában még eszembe sem jutott elkészíteni!
    ügyes vagy és kreatív :)

    VálaszTörlés
  15. Nagyon finom, és a színe csodaszép!! Szívesen megkóstolnám.:)

    VálaszTörlés
  16. Szép neved napján szeretettel köszöntelek, Isten éltessen sokáig! Kívánom, hogy ezután is sok finomságot készíts szeretteid örömére.

    VálaszTörlés
  17. Évekkel ezelőtt Segseváron volt egy kávézó a főtéren, mindenféle dolgokat lehetett ott enni-inni, kedvencem a zakuszkás szendvics volt. Na erről az jutott eszembe :)

    VálaszTörlés
  18. Nagyon guszta a tészta amit csináltál! Még amit ajándékba kaptam zakuszkát van egy fél üveggel, lehet hogy így kipróbálom! Nagyon boldog névnapot kívánok sok szeretettel !

    VálaszTörlés
  19. A maga egyszerűsége ellenére nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  20. Nagyon boldog névnapot kívánok Neked :)

    VálaszTörlés
  21. Boldog névnapot kívánok Kati! Nagyon érdekesnek találtam a zakuszka leírását. Ismeretlen volt ez eddig számomra. Hiába, mindig tanul az ember. Érdemes olvasni a receptjeidet...

    VálaszTörlés
  22. ez mennyire jó!!! Így aztán tuti idő előtt elfogy a zakuszka!!! :)

    VálaszTörlés
  23. Illéskrisz, nagyon finom, zakuszkát sem ettél?

    Mariann, meglátod milyen finom, majd:)

    Aleda, nagyon-nagyon finom.

    Katalin, ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de be kell menni a Tervezésbe, ott a Speciális beállításoknál, a képknél lehet beállítani a keret színét.

    Annamari, örvendek, hogy szép emlékeket idézett fel benned.

    Csilla, köszi:)

    Éva, próbáld ki, és köszi:)

    Vicuska, igen nagyon finom:)

    Tűzpadka, örvendek, hogy újat is tanultál nálam, és hogy értékeled a receptjeimet:) Köszi:)

    Turák Kinga, fogyni fogy, de készítettünk eleget szerencsére:)

    VálaszTörlés