Hozzávalók:
- 6 közepes burgonya
- 2 evőkanál házi ételízesítő
- 3 szál sajtos kolbász
- 3 - 4 babérlevél
- 1 kisebb zellerszár levelestől
- petrezselyemzöld
- 1 evőkanál liszt
- kevés olaj
- pici fűszerpaprika
- só
- 1 dl tej
- juhtúró ízlés szerint
- tejföl ízlés szerint
- 2 evőkanál ecet
Elkészítés:
A burgonyát kockákra vágva, a babérlevéllel, zellerszárral, ételízesítővel, sóval puhára főztem. Amíg főtt, a kis karikákra vágott kolbászt picit megsütöttem egy kevés olajon, majd a leveshez öntöttem. A lisztet kevés olajon megpirítottam, a tűzről levéve hozzákevertem a fűszerpaprikát, felöntöttem fele vízzel, fele tejjel, és berántottam vele a levest, hagytam egyet lobbanni. Majd eloltottam alatta a lángot, az ecettel megsavanyítottam, és a tetejét megszórtam apróra vágott petrezselyemzölddel.
A tányérok aljára egy - egy evőkanál juhtúrót és tejfölt adagoltam, és erre mertem rá a forró levest. Hát én mindennap megenném, annyira szeretem. :)
Jó melegen, még ilyen késői órában is bekanalaznék belőle egy adagot ;)
VálaszTörlésJuhtúróval még nem ettem, de nagyon szeretem, csak finom lehet:) Ilyenkor már jöhetnek a finom laktató, forró levesek.
VálaszTörlésNagyon finom lehet!!!
VálaszTörlésAzt elhiszem Kati, hogy megennéd, nagyon finom lehetett!Tejföl, juhtúró...... kell ennél több?:-)
VálaszTörlésHű, de meg ennék egy nagy tányérral ebböl a szuper finom levesböl. Szinte korog most a gyomrom, és már késő este van!
VálaszTörlésA krumplilevest így még sosem főztem, de már csak az olvasás alapján is kedvenc lett...
VálaszTörlésUhh, ezt a levest nagyon tudnám szeretni!
VálaszTörlésAztaa..de finom lehet ez a leves.Szuper ötlet így gazdagítani a krumplilevest.
VálaszTörlésÉn is nagyon szeretném,egy igazi laktató gyógyszer:-)
VálaszTörlésNah, most én is elmondhatom, hogy még csak nem is hallottam juhtúrós krumplilevesről!:) De szimpatikus, nagyon finom lehet. Ha Te Kati szereted, akkor érdemes lehet kipróbálni:)
VálaszTörlésMég nem ettem így krumplilevest, de biztosan nagyon finom!
VálaszTörlésÉrdekes variáció! nem tudom, melyik az a kolbász?
VálaszTörlésHmmmm, jól hangzik! a juhtúróval is le lehet venni a lábamról! ;)
VálaszTörlésKi fogom próbálni! Úgyis ott áll egy darab juhtúró a hűtőben, legalább lesz mire elhasználni:)
VálaszTörléshttp://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2011/11/karacsonyi-meglepetes-korjatek.html
VálaszTörlésJáték nálam is, mindenkit szeretettel várok!
Finomnak képzelem!!!
VálaszTörlésPanna, én is bármikor:)
VálaszTörléstrollanyu, igen, télen azokat kívánjuk inkább.
Mária, tényleg az volt:)
Nelli, igazad van, nem is kell ennél több, azt is szokták mondani, ha már krumpli van nem halunk éhen:)
Elisabeth, örvendek, hogy tetszik:)
Annamari, én az alapot mindig így főzöm, a tejföl és a turó most plussz lett bele.
Mézeskalács, próbáld ki:)
Aleda, köszi, Gergely Éva érdeme:)
Ditta, ahogy mondod:)
Roza, igazi, erdélyi ízvilág, én nagyon szeretem:)
Éva, garantálom, hogy igen:)
Márti, nem tudom,melyik cég készíti de utánakérdezek, hosszú vékonykák mint a virsli, csak hosszabbak, és apró sajtdarabok vannak benne, kisütve az igazi, mikor megolvad benne a sajt, a kedvenc kolbászom:)
Szilabi, bizony finom, és sokféleképpen felhasználható.
Cecília, annak csak örvendek, ha megihlettelek:)
martinelli, köszi:)
Vicuska, az is:)
Tetszik nagyon, visszajöttem elmenteni!:-)A héten meg is főzöm!
VálaszTörlésNelli, gondolom azóta már elkészítetted, azt hiszem írtad is nekem valahol:)
VálaszTörlés