2011. október 14., péntek

Almás galette

Sós galettet zöldségekkel már többször is készítettem, itt a blogon is szerepel egy, de édes változatot még eddig nem próbáltam. Viszont a nyáron Csibe blogján találtam egy jó receptet, akkor el is mentettem, de csak most értem odáig, hogy ki is próbáljam. Nagymamáméktól finom almákat hoztam, azzal próbáltam ki, az egyiket mint a calzone pizzát olyan formán összetűrtem, hogy a töltelék ne folyon ki, mert holnap azt viszem
tízóraira a suliba. Köszönet érte Csibének.






Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál hideg tej(én natúr yoghurtot tettem)
  • 1 evőkanál hideg víz
  • pici só
  • 1 tojás felverve a kenéshez
a töltelékhez:
  • 4 alma
  • 4 evőkanál málnadzsem
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítés:
A lisztet, a cukrot, a sót a margarinnal elmorzsáltam, majd hozzáadtam a yoghurtot és a vizet, és jól összegyúrtam. 1 órára a hűtőbe tettem. Majd a tésztát ketté választottam, kerekre nyújtottam, megkentem a dzsemmel, két centit szabadon hagyva a szélén, a dzsemet megszórtam a kókuszreszelékkel, majd erre fektettem az almaszeleteket, héjastul. Az egyiknek a szélét feltürögettem, a másikat összefogtam, mint a calzone pizzát, és mindkettőt megkentem a felvert tojással. Előmelegített sütőben, alacsony lángon 25 perc alatt megsült.

13 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett, megkóstolnám szívesen:)

    VálaszTörlés
  2. Ez finom lehet, nagyon jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom sütit készítettél , guszta!

    VálaszTörlés
  4. Az almás galette nálunk itt nagyon megy...a lányom többször késziti. Nagyon szépen sikerült neked. Igazán remek, és finom!

    VálaszTörlés
  5. Annyira guszta, hogy bele tudnék harapni, ha nemcsak a monitoron keresztül látnám! :) Ügyes!

    VálaszTörlés
  6. finom lehet.
    ellenben szombaton iskola? hova jársz te?

    VálaszTörlés
  7. Kati, pár napig nem voltam, de biztos voltam benne, hogy megint valami csodás étellel fogok itt találkozni:) Nem tévedtem... Nagyon guszta:)

    VálaszTörlés
  8. Hú nagyon jó ez a calzone-s változat. Viheted bárhová, bármilyen töltelékkel! Mentettem!

    VálaszTörlés
  9. Nagyon csodálkozom, hogy maradt neked másnapra is ebből a finom sütiből?

    VálaszTörlés
  10. Ezt én is sűrűn sütöm, csak más a receptem! Ritkán marad másnapra :) lehet kicsi az adag? vagy túl nagy a kapacitás?

    VálaszTörlés
  11. Bors and Pepper, trollanyu, Okki, Éva, köszi.:)

    Anazar, küldök fénypostán:)

    Elisabeth, nálunk is nyerő mind a sós, mind az édes változat.

    Marika, köszi:)

    4Gyerek, :) A bocskai István Iskolaközpontban tanítok:), még csütörtökön sütöttem, és be is írtam a receptet, csak pénteken tettem ki, ezért a szombati suli, nem vagyok én azért munkamániás ennyire:))

    Roza, köszi, bár mostanában a sulikezdés miatt, alig volt időm főzni is, de most már belerázódtunk:)

    Panna, már többször is készítette, így csomagolásnak:)

    Juci, mert csak egyedül voltam, és két darabot készítettem, de félretettem másnapra egy felet a Páromnak is:)

    Vicuska, hát ha mindketten itthon lettünk volna nálam se marad, de az egyik darab direkt csomagolásnak készült.:)

    VálaszTörlés