A receptet a Kedvenc receptjeim című receptgyűjteményben találtam.
Hozzávalók:(4 személy részére)
- 5 tojás
- 5 dkg tejföl
- kisebb csokor petrzselyemzöld
- 1 hagyma
- 1 - 2 szelet kenyér
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Négy tojást keményre főztem, majd kihűtöttem. A kenyér belét tejbe áztattam, majd kifacsartam. A főtt tojásokat apróra vágtam, egy tálban elkevertem a kenyérrel, a tejföllel, az apróra vágott hagymával és petrezselyemzölddel, majd ráütöttem a nyers tojást is. Az egészet jól elkevertem, sóztam, borsoztam. Púpozott kávéskanálnyi darabokat szaggattam belőle, gömbölyűre formáztam, és forró olajban ropogósra sütöttem. Friss jégcsapretekkel tálaltam.
Guszta nagyon,az ott mellette,jégcsap retek?
VálaszTörlésJó ötlet, egyszer tuti kipróbálom! Tetszik a tálalásod is!
VálaszTörlésEz nekem is tetszett, mikor külted!:)
VálaszTörlésA vaj hova és mikor kell? (a hozzávalóknál szerepel, az elékszítésnél nem). Ma próbálom ki amúgy (este megtudom, milyen, és majd jelzem :D:D)
VálaszTörlésNa szóval, a recept kipróbálva. Amit startból újítottam hozzá az, hogy sütés előtt prézliben forgattam. Legközlebbi újításom benne pedig az lesz, h a tojásokat reszelni fogom, és teszek hozzá passzírozott fokhagymát is. Nekem hiányzott az íze a kis gombóckákból.
VálaszTörlésAz ötletet mindenképp nagyon köszönöm!
Kata, örvendek, hogy tetszett a recept,mindig jólesik, amikor visszajeleztek, te vagy más is,. hogy elkészítettetek egy kaját az én receptemből ihletődve. Az eredeti receptben is prézlibe forgatódik, csak nekem nem volt itthon , így kihagytam.
VálaszTörlésHát a vaj, nem tudom, hogy került oda, mert nem kell bele, ki is javítom. Köszi, az észrevételt.:)
Szerintem a visszajelzéseknek mindenki örül!
VálaszTörlés