Most Mézeskalácsnak köszönhetően én is kipróbáltam az ibolyás cukrot, mert annyira megtetszett nála a fotó, hogy nem tudtam ellenállni neki. A hétvégi szép idő pont kapóra jött ehhez, mert egy séta alatt én is gyűjtöttem egy maréknyi illatos ibolyát.
Még én sem tudom, hogy mire fogom felhasználni, de Napmátkánál is találtam ötleteket, és várom az eredményt, hogy Mézeskalács mit készít majd belőle.
Ha vannak ötleteitek, tapasztalatotok ezzel kapcsolatban, egyáltalán az ehető virágokkal kapcsolatban, írjátok le a megjegyzésekbe, szerintem mindannyian tanulhatunk ezekből.
Az elkészítésnél követtem Mézeskalács tanácsait, ezúton is köszönöm neki.
Hozzávalók:
- egy maréknyi zöldjétől megfosztott illatos kékibolya szirom (vegyszerezéstől és portól mentes helyről)
- cukor, a szirmok mennyiségének másfél-kétszerese
Elkészítés:
Egy tiszta, száraz üvegecskébe rétegeztem a cukrot és a szirmokat. Légmentesen lezártam. A kamrában, sötét helyen tárolom, naponta összerázom. Szombaton készítettem, ma megkukucskáltam, nagyon jó illata van már most.
Azt hiszem ugyanezt kipróbálom az orgonával és az akáccal is, sőt szerintem hársfa virágból készítve is finom, illatos lehet.
Egyből Darvasi Virágzabálók könyve jutott eszembe! Bolondul kíváncsi vagyok, mire használod majd!
VálaszTörlésGondoltam én is könyvedre amit olvastál, még gondolkodom, hogy mire fogom használni, de biztos olvasol majd róla.
VálaszTörlésKati,
VálaszTörlésNekem is az jutott az eszembe, hogy vajon mire fogod használni. Kíváncsian várom. Nekem tavaly óta van egy nagy adag levendulás cukrom, de még nem gondolkodtam a sorsán. Lehet ötletet kapok Tőled!
Nagyon szép lett az ibolyás cukros üveg. Gondolom az illata is nagyon jó. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz a végén. Hétvégén én is kipróbálom. Egy ismerősöm az ibolyavirágokat a salátájába szórja, gyönyörű lesz tőle. Én még nem kóstoltam, de azt mondja, nagyon finom.
VálaszTörlésGyönyörű lett! Örülök, hogy belevágtál!:) A hársvirágos ötlet nagyon szuper!!!
VálaszTörlésCsak azt tudom írni, hogy gyönyörűséges!
VálaszTörlésHétvégén én is akartam szedni anyukáméknál ibolyát de siettem így talán majd most hétvégén :) De elkészítem én is!! :)
VálaszTörlésMár csak a színéért és az illatáért megérte, hogy elkészítsd! Igaz?
VálaszTörlésPanna, még én is gondolkodom a felhasználásán, a levenduláról nekem valahogy mindig a tisztítószerek jutnak eszembe, így nem is nagyon szeretem a levendulás dolgokat, viszont a lila levendula mezők gyönyörűek.
VálaszTörléseSKa, én is hallottam, hogy salátába is teszik az ibolya szirmokat, még én sem kóstoltam.
Tücsök Bogár, köszönöm!
Emőke, Juci, tényleg már csak a látványért és az illatért is megéri elkészíteni.
Szia Kati!
VálaszTörlésJöttem megint egy "Jó szóval" Neked :)
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html
Nagyon szép, jó ötlet.
VálaszTörlésSzeretnélek meginvitálni az "Egy jó szó" játékra. Kukkants be hozzám, lécci.
Kedves Kati! Nagyon csábító ez az ibolyás cukor :) Szeretek Nálad olvasgatni, ezért fogadd szeretettel az "Egy jó szó" szívecskéjét tőlem! Ugorj át hozzám :)
VálaszTörlésMilyen jó ötlet!Kíváncsian várom, hogy mibe fogod tenni majd.Szerintem bodzából is finomságos lenne.
VálaszTörlésFogadj tőlem szeretettel egy jó szót!
http://eszterszappan.blogspot.com/
Megszeretném köszönni az "Egy jó szót" amit töled kaptam, s mivel nagyon tetszik a blogod szeretném viszonozni,fogadd hát nagyon nagy szeretettel:)
VálaszTörlésEz az ibolyás cukor fantasztikus ,kiváncsian várom hogy milyen finomságba kerül majd:)
Nagyszerü ötlet, még ma kipróbálom.
VálaszTörlés