tag:blogger.com,1999:blog-323052730498538373.post4869766853036242299..comments2024-03-24T16:33:00.043+02:00Comments on Makacska konyhája: AprólékKatihttp://www.blogger.com/profile/08847263129184531346noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-323052730498538373.post-86237600640817458172016-05-05T16:38:33.803+03:002016-05-05T16:38:33.803+03:00Sedith, semmi baj :) Igen, a zúzát a levesbe szokt...Sedith, semmi baj :) Igen, a zúzát a levesbe szoktuk belefőzni, mert annak több idő kell, hogy elkészüljön. A vérét is hozzá szoktuk tenni az aprólékhoz, igaz, most azért nem került bele, mert vén volt a tyúk, s anyum nem fogta ki a vérét, nem tudom miért, de amúgy mi meg szoktuk készíteni a szárnyasok vérét. Disznóvágáskor meg mindig készül véreshurka meg gömbec is, mert nagyon szeretjük, főleg a gömbecet.Katihttps://www.blogger.com/profile/10283363200508507147noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-323052730498538373.post-18066025915421695322016-05-04T22:23:51.211+03:002016-05-04T22:23:51.211+03:00Megint beleszólok, elnézést érte, Kati. :P , de a ...Megint beleszólok, elnézést érte, Kati. :P , de a zúza szerintem azért nincs benne, mert annak nem elég enniy főzési idő, mint a fentieknek. :) <br /><br />Fernel, bár a vérest szeretem, amikor először hallottam a hagymás vérről, nagyon idegenkedtem a gondolatától. Aztán egyszer Guylán, a sódarfesztiválon az is volt reggelire, és gondoltam, márpedig megkóstolom. És nagyon finom volt, kimondottan olyan, mintha májat ettem volna. Mi sosem fogtuk ki a csirke vérét, sőt még a disznóé is legtöbbször eldobódik. Az elmúlt télen viszont megtartottuk egy részét, és készítettünk egy kis véres hurkát.sedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-323052730498538373.post-28009396365507962402016-05-03T20:35:45.597+03:002016-05-03T20:35:45.597+03:00No, és hun a zúza? Legalábbis a szövegben nem talá...No, és hun a zúza? Legalábbis a szövegben nem találom, de lehet, hogy vak tyúk vagyok :D<br />Én még hozzáadom a megfogott vérét is, na az a finom falat még:D Nyuszivágás fénypontja és jutalma az aprólék :D Nyulat gyakrabban vágok, mint csirkét vagy tyúkot.<br />Fernelhttps://www.blogger.com/profile/13591853222895614948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-323052730498538373.post-90881347089523096102016-05-03T16:18:11.454+03:002016-05-03T16:18:11.454+03:00Köszönöm a választ! Olyat én galambvágáskor szokta...Köszönöm a választ! Olyat én galambvágáskor szoktam találni. Azt mi is belefőzzük az ételbe. Anyukám azt lépnek nevezi. Maríahttps://www.blogger.com/profile/13039883199937310154noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-323052730498538373.post-57035837693093678322016-05-03T14:10:26.990+03:002016-05-03T14:10:26.990+03:00María, köszönöm, igen, sedith már megválaszolta he...María, köszönöm, igen, sedith már megválaszolta helyettem :) A fotón a két májdarab között látható, egy fehér nyúlvány:)<br />Edith, igen, ha ilyenkor vagy nyáron vág tyúkot anyum előfordul hogy vannak tojások benne, pedig igyekszik nem tojóst levágni :) Katihttps://www.blogger.com/profile/10283363200508507147noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-323052730498538373.post-30061923338415003662016-05-03T12:49:12.569+03:002016-05-03T12:49:12.569+03:00María, a máj melletti hosszúkás fehér rész. CSak a...María, a máj melletti hosszúkás fehér rész. CSak a házi csirkénél látható, a boltiról levágják. <br /><br />Tegnapelőtt húslevest főztem, természetesen, házi tyúkból, és abban is voltak tojások. KÜlön megkészíteni nem volt értelme, belefőtt a levesbe. A lányok kicsit félve, idegenkedve kóstolták meg, de mondták, miylen finom, pont mint a tojás. Nevettünk, hiszen tojás. :) sedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-323052730498538373.post-53054520898665087012016-05-03T11:35:08.555+03:002016-05-03T11:35:08.555+03:00Nagyon finom lehet! Csak egy kérdés: mi a fehér má...Nagyon finom lehet! Csak egy kérdés: mi a fehér máj?Maríahttps://www.blogger.com/profile/13039883199937310154noreply@blogger.com