2019. szeptember 4., szerda

Panzanella, vagyis Olasz paradicsomos kenyérsaláta


Ez is nagyon, de nagyon finom :)


Hozzávalók (2 személy részére): 25 dkg paradicsom, fél csípőspaprika, 1 kisebb hagyma, 10 mag nélküli fekete olívabogyó, 1 magos barna ciabatta, 4 teáskanál reszelt parmezán sajt, só, olívaolaj, friss bazsalikom.
Elkészítése: A paradicsomot felszeleteljük, a hagymát csíkokra, a csípőspaprikát és az olívabogyót karikára vágjuk. A bazsalikomot finomra aprítjuk. A ciabattát falatnyi kockákra vágjuk, száraz serpenyőben megpirítjuk. A hozzávalókat egy tálban összeforgatjuk, sózzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk a parmezán sajttal, tányérokra osztjuk, a tetejére szórjuk a pirított kenyérkockákat, azonnal tálaljuk.

Megjegyzés: Ciabatta helyett hagyományos kenyérrel, barna kenyérrel is készíthetjük.


Nincsenek megjegyzések: