2019. július 4., csütörtök

Parmezános rántott cukkini paradicsomos tészta ágyon


Ma valami nagyon fimomat készítettem, vega finomat, százszor jobb, mint a hús :)


Hozzávalók ( 4 személy részére): 2 közepes cukkini, 10 dkg rizsliszt, 3 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg reszelt parmezán sajt, só, bors, 15 dkg vaj. A körethez: 8 közepes paradicsom, 1 hagyma, kevés zöld fokhagymaszár, olívaolaj, kis csokor friss bazsalikom, só, bors, 40 dkg tészta, 5 dkg reszelt parmezán.
Elkészítése: A cukkinit megmossuk, héjastól vékony karikákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kb 15 percig állni hagyjuk. A tésztát kifőzzük, félre tesszük. A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a kis kockára vágott paradicsomot, a finomra aprított fokhagymaszárat és bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, takaréklángon addig bugyogtatjuk, míg a paradicsom leve teljesen elfő, kissé darabos szósz állagú lesz.
Egy nagyobb tepsit alaposan kikenünk az olvasztott vajjal. A tojást sóval, borssal habosra verjük. A zsemlemorzsát elkeverjük a reszelt parmezánnal. A lecsepegtetett cukkini karikákat előbb a rizslisztbe, majd a tojásba végül a parmezános zsemlemorzsába forgatjuk, megtöltjük vele az olvasztott vajjal alaposan kikent tepsit, 180 fokra előmelegített sütőben, egyszer megforgatva pirosra sütjük. Ha szükséges két fordulóban készítjük el, hogy minden cukkini pirosra, ropogósra süljön.
Amikor a cukkini megsült, kiszedjük a hőálló tálból, a tál aljára terítjük a tésztát, elosztjuk rajta a paradicsomszószt, megszórjuk kevés parmezánnal, tetejére helyezzük a kisütött cukkinit, rászórjuk a megmaradt parmezánt, kb 10 percre visszatoljuk a sütőbe, picit összesütjük.

Nincsenek megjegyzések: