2019. július 1., hétfő

Olaszos gombaragu polentával vagyis puliszkával


Nyáron a paradicsom szezonjában könnyen teremthetünk egy kis olasz hangulatot a saját konyhánkban is, csupán paradicsom, egy kis bazsalikom és polentának keresztelt puliszka kell hozzá.


Hozzávalók ( 4 személy részére): 1 kg fiatal gomba, 4 hagyma, 8 közepes paradicsom, kis csokor zöld fokhagymaszár, kis csokor friss bazsalikom, náhány zellerlevél, só, bors, kevés olaj. A polentahoz: 30 dkg puliszkaliszt, só, 15 dkg vaj.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, kb 10 percig együtt dinszteljük, ekkor hozzáadjuk a meghámozott kockára vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a finomra aprított fokhagymaszárat, fedő alatt addig pároljuk együtt, míg a leve teljesen elpárolog, szószos lesz. Ekkor hozzáadjuk a finomra aprított bazsalikomot és zellerlevelet is.
A polentához kb fél liter vizet felforralunk, hozzáadjuk a sót, beleöntjük a puliszkalisztet, habverővel folyamatosan kavargatva lágy polentát főzünk, végül belekavarjuk a vajat. A gombás ragut a puliszkával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: