2019. június 10., hétfő

Juhtúróval töltött sült padlizsán

Egyszerű és nagyszerű :)


Hozzávalók ( 2 személy részére): 2 közepes padlizsán, 1 nagyobb fej hagyma, 20 koktélparadicsom, 40 dkg juhtúró, só, bors, fokhagymás só, kevés olívaolaj, kis csokor petrezselyemzöld.Elkészítése: A padlizsánt hosszában kettőbe vágjuk, hosszában kissé bevagdossuk, megkenjük olívaolajjal, sózzuk, 180 fokra előmelegített sütőben kb 45 perc alatt puhára sütjük. Amikor megsült egy evőkanállal a húsát kissé széthúzzuk, ráhelyezzük a kettőbe vágott koktélparadicsomot, a karikára vágott hagymát, megszórjuk a fokhagymás sóval, borssal, végül ráhalmozzuk a túrót, visszatesszük a sütőbe kb 10 – 12 percig, míg a túró jól megolvad. Finomra aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: