2019. június 6., csütörtök

Fülöp - szigeteki padlizsán omlett

Azt gondolná az ember, hogy bonyolult, idegen recept, közben nagyon egyszerű és finom :)


Hozzávalók ( 2 személy részére): 2 közepes padlizsán, só, bors, fokhagymás só, 2 tojás, 4 cikk fokhagyma, kis csokor kapor, 4 evőkanál liszt, olaj a sütéshez. A körethez: 15 dkg kuszkusz, 40 dkg gomba, 4 cikk fokhagyma, 3 zöldhagyma, só, kis csokor kapor, 2 evőkanál olaj.
Elkészítése: Először elkészítjük a köretet. A kuszkuszt egy tálba öntjük, sózzuk, leforázzuk annyi vizzel ami épp ellepi, hozzákavarjuk az olajat, frissen tartó fóliával befödjük 10 percig pihentetjük, míg megdeged, ekkor kifödjük, átkavarjuk. A felszeletelt gombát a finomra aprított fokhagymával együtt megpirítjuk, sózzuk, amikor majdnem kész hozzáadjuk a karikára vágott zöldhagymát, a finomra aprított kaport, borsozzuk, 3 percig együtt pirítjuk, hozzáadjuk a kuszkuszt, alaposan összeforgatjuk.
A padlizsánt 180 fokra előmelegített sütőben kb 45 perc alatt megsütjük, a sütőből levéve pár percig egy konyharuhával letakarjuk, majd a héját óvaosan eltávolítjuk, a szárát rajta hagyjuk, szűrőbe tesszük, hogy lecsepegjen. A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a finomra aprított kaport. A lecsepegtetett padlizsánt sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fokhagymás sóval, lisztbe , majd a fűszeres tojásba forgatjuk, forró olajban, mindkét oldalán kisütjük.

Megjegyzés: A padlizsán omlett fülöp -  szigeteki neve Tortang talong, eredetileg reggeliként fogyasztják rizs és paradicsomszósz társaságában.

Nincsenek megjegyzések: