2019. május 24., péntek

Szegfűgomba krémleves

Tegnap sikerült hozzájutnom egy kevés szegfűgombához, nem volt olyan nagyon sok, így egy kis könnyű leveske készült belőle.


Hozzávalók: kb 50 dkg szegfűgomba, 6 közepes krumpli, 2 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 evőkanál tejföl, kevés olaj, citromlé. A tálaláshoz: Pirított kenyérkockák, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A szegfűgombát alaposan átválogatjuk, szárát eltávolítjuk, megmossuk. Egy finomra aprított hagymát és a fokhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, addig pirítjuk, míg a leve teljesen elpárolog, félretesszük.
A kockára vágott krumplit a hagymával együtt kb 1, 5 liter vízben puhára főzzük, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, újraforraljuk, botmixerrel pürésítjük, majd hozzákavarjuk a tejfölt is, ízlés szerint frissen facsart citromlével savanyítjuk.
Megjegyzés: Pirított kenyérkockákkal, finomra aprított petrezyelyemzölddel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: