2019. május 13., hétfő

Spárgával töltött csirkecomb spárgás rizzsel

És végre ismét spárga szezON :)


Hozzávalók ( 4 személy részére): 4 felső csirkecomb, 12 szál spárga, 15 dkg juhsajt, só, bors, fokhagymás só, 4 zöldhagyma., kevés olaj, kis csokor petrezselyemzöld. A rizshez: 20 dkg rizs, 6 szál spárga, fél cukkini, fél kápia paprika, 4 zöldhagyma, kevés olaj, só, bors, kis csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A sajtot lereszeljük, kétfelé osztjuk. A csirkecombok bőrét eltávolítjuk, kicsontozzuk, kissé kipotyoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymás sóval, a finomra aprított petrezselyemzölddel, a sajt felével. A spárga fásabb részét letörjük, minden csirkecsombra 3 spárgát helyezünk, begöngyöljük, fogvájóval megtűzzük. A megtöltött csirkecombokat tepsibe helyezzük, mellé tesszük a zöldhagymát, kevés olajat öntünk rá, hozzáadunk 1 dl vizet, alufóliával lefödve, 180 fokra előmelegtett sütőben kb fél órát sütjük, majd kifödjük, saját zsírjával locsolva készre sütjük, az utolsó öt percben rászórjuk a megmaradt sajtot.
A körethez a spárhát karikára, a cukkinit kockára vágjuk, kevés olajon sóval, borssal megpirítjuk. A finomra aprított zöldhagymát, kis kockára vágott paprikát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a rizst, sózzuk, borsozzuk, felönjük annyi vízzel ami ellepi, takaréklángon puhára főzzük. Amikor már elkészült hozzákavarjuk a cukkinit, spárgát, a finomra aprított zöldpetrezselymet.

Nincsenek megjegyzések: