2019. május 25., szombat

Krumplis gnocchi gombamártással

Igazából ez az első saját készítésű gnocchim, még van egy lila krumplis gnocchi a blogomon, azt édesanyámmal közösen készítettük.


Hozzávalók( 4 személy részére): 70 dkg krumpli, 5 – 6 evőkanál liszt, , 1 tojás, só. A mártáshoz: 40 dkg barna csiperke gomba, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 2 cikk fokhagyma, kb 5 dl tej, 2 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, kevés olaj, só, bors.
Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk langyosra hűlni, meghámozzuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük. A lereszelt krumplit sózzuk, hozzáadjuk a lisztet és a tojást, lazán összegyúrjuk. A tésztát négy részre osztjuk, négy vékony rudat sodrunk belőle, kb 2 cm szélesre felvagdaljuk, villával kissé bordásra nyomkodjuk. Az elkészült tésztát, enyhén sós vízben kifőzzük, míg feljön a víz tetejére.  
A finomra aprított petrezselyemzöldet és fokhagymát kissé megfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, addig pirítjuk míg a leve teljesen elpárolog, megszórjuk a liszttel, összekavarjuk, felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, folyamatosan kavargatva besűrítjük, majd hozzákavarjuk a tejfölt is.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagyon jól sikerült