2019. április 9., kedd

Koktélparadicsomos, spenótos hekk

Rég ettünk halat, pedig minél többet kellene, de ez nagyon finomra sikerült.


Hozzávalók ( 3 személy részére): 3 fej nélküli hekk törzs ( kb 1 kg), 25 dkg koktélparadicsom, 10 cikk fokhagyma, 2 - 3 maréknyi friss spenót, 0,5 dl minőségi fehérbor, só, bors, fél citrom leve, 1 citrom lereszelt héja, kevés olaj.
Elkészítése: A hekk törzsekről eltávolítjuk a pikkelyeket, alaposan megmossuk, minden törzset éles késsel kettőbe vágunk. A szeleteket kívül belül sózzuk, borsozzuk.
A kettőbe vágott koktélparadicsomot a felaprított fokhagymával együtt kevés olajon kissé megpirítjuk, csak addid, míg a paradicsom csak éppen összeesik, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fehérbort, a citrom levét és héját, pár perc alatt összerotyogtatjuk.
A hal szeleteket kevés olajon, mindkét olalukon néhány perc alatt átpirítjuk, vigyázva, hogy ne süssük túl, mert akkor szétesik. Amikor kész van, áttesszük a paradicsomos szószba, hozzáadjuk a kissé megtépkedett spenótot, 3 - 4 perc alatt kissé összerotyogtatjuk.

Megjegyzés: Citrommal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: