2019. március 27., szerda

Cukkinis rizsfasírt

Egy ujabb változat húsmentes fasírtra, nagyon finom :)


Hozzávalók ( kb. 20 -23 darabhoz): 20 dkg rizs, 2 hagyma, 1 nagyobb cukkini, 2 zöldhagyma, 6 cikk fokhagyma, fél kápia paprika, 2 tojás, kb. 8 dkg sajt, só, bors, 1 evőkanál  rizsliszt, kis csokor kapor, kevés olaj. A forgatáshoz: 10 evőkanál rizsliszt, a sütéshez:olaj.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a rizset, kissé átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi meleg vízzel ami ellepi, takaréklángon puhára pároljuk, ha szükséges a vizet még pótoljuk, a levét teljesen elfőzzük, hagyjuk kihűlni. A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, 10 percet állni hagyjuk, majd a levét kiszorítjuk. A zöldhagymát karikára vágjuk, a paprikát apróra szeleteljük. A sajtot kis kockára vágjuk.
A rizset elkeverjük a cukkinivel, a zöldhagymával, 1 evőkanál rizsliszttel, hozzáadjuk a tojást, az áttört fokhagymát, a finomra aprított kaprot, a paprikát, sózzuk, borsozzuk, alaposan összedolgozzuk, ne ijedjünk meg egy picit lágyabb masszát fogunk kapni. A masszából vizes kézzel nagyobb golyókat formázunk, közepébe nyomunk egy - egy kocka sajtot, hogy a massza teljesen fedje, rizslisztbe forgatjuk, forró olajban kisütjük.


Nincsenek megjegyzések: