2019. március 14., csütörtök

Csirkehúsos karfiol leves

Igazi tavaszi, nyári finom leves, mindenféle liszt és tejföl nélkül, csakis diétásan, egészségesen.


Hozzávalók ( 4 – 5 személy részére): 4 felső csirkecomb, 50 dkg karfiol, néhány zsenge karfiol levél, 2 nagyobb sárgarépa, 1 hagyma, 6 cikk fokhagyma, 15 dkg zöldborsó, só, bors, kevés olaj, 5 dl házi paradicsomlé, kis csokor kapor.
Elkészítése: A csirkecombot sózzuk, borsozzuk, kevés olajon fehéredésig pirítjuk, felöntjük kb 2, 5 dl vízzel, amikor felfőtt hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, a karikára vágott sárgarépát, ha szükséges még sózzuk, együtt puhára főzzük. Amokor a hús már majdnem elkészült, hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, puhára főzzük, végül hozzáadjuk a zsenge karfiol leveleket, a zöldborsót, a paradicsomlevet, összeforraljuk, megszórjuk a finomra aprított kaporral.

Nincsenek megjegyzések: