2019. március 12., kedd

Babfasírt

Újabban igyekszek minél kevesebb húst, legalábbis zsírosabb húst enni, és egyre több zöldséget, ilyenkor tavasszal jót is tesz ez a szervezetünknek.


Hozzávalók ( kb 30 darabhoz): 30 dkg száraz fehérbab, 1 nagyobb sárgarépa, 2 hagyma, 2 tojás, 5 evőkanál zabpehely, 5 evőkanál darált dió, só, bors, csorrintásnyi olaj, kis csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A babot a sárgarépával és egy egészben hagyott hagymával bő, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt kézi botmixerrel darabosra törjük. A darabosra tört babhoz hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, a tojást, a darált diót, a zabpelyhet, az olajat, a finomra aprított zöldpetrezselymet, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk, alaposan összedolgozzuk. Nagyobb diónyi golyókat formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Megjegyzés: Salátával vagy valamilyen szósszal tálaljuk, mert önmagában kicsit szárazabb, mint a hagyományos fasírtok.

Nincsenek megjegyzések: