2019. február 12., kedd

Sajtos, kolbászos krumplileves

Egyszerű és nagyszerű :)



Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 80 dkg krumpli, 30 dkg füstölt kolbász, 1 hagyma, 1 paprika, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, ízlés szerinti csípős paprika, 2, 5 dl tejszín, 2 evőkanál ecet.
Elkészítése: A kolbászt karikára vágjuk, kevés vizet töltve rá megpároljuk, majd pirosra sütjük, félretesszük.
A kockára vágott krumplit kb 2 liter vízben főni tesszük, amikor felfőtt hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, a kolbászt, a paprikát kicsumázva, ízlés szerinti csípőspaprikát, sózzuk, borsozzuk, együtt puhára főzzük. Amikor a krumpli megpuhult, hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt sajtot, összebuzzíntjuk, majd a tűzről levéve az ecettel savanyítjuk.

Nincsenek megjegyzések: