2019. január 17., csütörtök

Velencei kacsaragu


Ennek a ragunak a különlegességét a fahéj használata adja, ami nem megszokott fűszer felénk, de ne féljünk kipróbálni, mert fenségez ízben lesz részünk.


Hozzávalók ( 2 személy részére): 60 dkg bőr nélküli kacsamell, 3 hagyma, 4 cikk fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 3 teáskanál őrölt fahéj, 1 dl jó minőségű vörösbor, 60 dkg paradicsom konzerv ( szeletelt), 1 evőkanál cukor, 2 babérlevél, olívaolaj, só, bors. Reszelt parmezán sajt a tálaláshoz.
Elkészítése: A kacsamellet hosszában csíkokra szeleteljük. A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a kacsamellet, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a lisztet, kissé átforgatjuk, ráöntjük a vörösbort, kissé hagyjuk elpárologni, majd felöntjük 4 – 5 dl vízzel, összeforraljuk, hozzáadjuk a fahéjat, a cukrot, a paradicsomot, a babérlevelet, takaréklángon, fedő alatt együtt puhára pároljuk, míg a leve szószos állagú lesz. Ha szükséges a vizet közben még pótoljuk.
Kifőzött tésztával tálaljuk, megszórjuk reszelt parmezán sajttal.

Megjegyzés: Konzer paradicsom helyett sűrített paradicsommal vagy házi paradicsomlével is készíthetjük. Sűrített paradicsomból kevesebbet használunk, kb 30 dkg – ot, ha hézi paradicsomlével készítjük, akkor kevesebb vizet és picivel több paradicsomlét adjuk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: