2018. november 7., szerda

Szilvás almaleves csirkecsonttal

Tudom sokaknak fura ez a párosítás, de nagyon finom :)



Hozzávalók (4 – 5 személy részére): egy csirke csontos részei, zúzája, 0, 5 kg alma, 15 szilva, 1 hagyma, 1 zöld paprika, 1 kisebb szál zellerzöld, kis csokor petrezselyemzöld. Az eresztékhez: 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej. Ízlés szerint pici citromsó.
Elkészítése: A csontos csirkehúst kb 2, 5 liter vízben főni tesszük, sózzuk, hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát, a kicsumázott, kettőbe vágott paprikát. Amikor a hús már majdnem megpuhult hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott almát, a zellerzöldet, egészen alacsony lángon főzzük. Amikor az alma is megfőtt hozzáadjuk a szilvát, 3 – 4 percig együtt főzzük. Elkészítjük az eresztéket: a tojást csomómentesre kavarjuk a liszttel, felengedjük 1 dl vízzel, majd a tejjel, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, 1 – 2 percig folyamatosan kavargatva hagyjuk újraforrni. Végül megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel, és ha még szükséges pici citromsóval savanyítjuk.


3 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Hát, ez isteni lehet! Ki fogom próbálni, ha még kapok szilvát, mert nekem már csak befőttem van, meg aszalt, meg lekvár.:)

Kati írta...

Tiffanylda, befött is jó bele, de csak a legvégén add hozzá.

Gerdi írta...

Finom bizony! Nekem nem fura, Anyukám is gyakran főzött a gyümölcslevesbe húst. Szerettem! Egyszer a magam kedvéért így fogom főzni, aztán egy hétig rájárok! :-)