2018. november 2., péntek

Lencsepörkölt krumplipürével

Ez a lencsepörkölt mindenféle hús nélkül is isteni finom :) A Páromnak nagy kedvence lett :)


Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 4 hagyma, 1 paprika, 5 cikk fokhagyma, 25 dkg lencse, 30 dkg gomba, 20 dkg hámozott paradicsom konzerv, só, bors, pirospaprika, szárított petrezselyemzöld, kevés olaj. A krumplipüréhez: 1 kg krumpli, 10 dkg vaj, 1 dl tej, só.
Elkészítése: A lencsét 15 percre hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. A felszeletelt gombát kevés olajon megpirítjuk, félretesszük. A finomra aprított hagymát, fokhagymát és paprikát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a pirospaprikát, a lencsét, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a zöldpetrezselyemmel, felöntjük annyi langyos vízzel ami jól ellepi, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a lencse már kezd puhulni hozzáadjuk a paradicsomot, a gombát, ha szükséges még fűszerezzük, együtt készre pároljuk, ha szükséges a vizet még pótoljuk.
A hasábokra vágott krumplit enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, ha szükséges még sózzuk, krumplitörővel habosra törjük. A lencsepörköltet a krumplipürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: