2018. október 7., vasárnap

Tortellinis paradicsomleves

Egyszerű, nagyszerű, laktató leveske :)



Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 7 dl sűrített paradicsom, 30 dkg darált hús (disznó és marha vegyesen), 15 dkg sajtos tortellini, 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, kevés olaj, só, bors, szárított oregánó, kis csokor bazsalikom.
Elkészítése: A tortellinit enyhén sós vízben puhára főzzük, félretesszük. A finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az oregánóval, fehéredésig pirítjuk, felöntjük kb 2 – 3 dl vízzel, puhára pároljuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ízlés szerint vizzel higítjuk, beletesszük a kifőzőtt tortellinit, összeforraljuk, finomra aprított bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Megjegyzés: Házi készítésű paradicsomlével is készíthetjük természetesen, ebben az esetben nem szükséges annzira vizzel higítani, mint a sűrített paradicsomot.


Nincsenek megjegyzések: