2018. szeptember 6., csütörtök

Szőlőszószos grízpuding


Itt a szüret ideje és a finom édes szőlővel különlegessé tehetünk egy hétköznapibb fogást is, mint pl az alábbi grízpudingot. A szőlőszósszal mutatóssá és különlegessé válik a grízpuding, desszertként is tökéletes.


Hozzávalók (6 személy részére): 8 dl tej, 2 borospohár gríz, 5 evőkanál nyírfacukor, pici só, 2 evőkanál kakaó. A szószhoz: 50 dkg kék szőlő, 3 evőkanál nyírfacukor, 3 evőkanál vaníliás puding.

Elkészítése: A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a nyírfacukrot, a sót, a grizet, folyamatosan kavargatva besűrítjük. A kész masszát kétfelé osztjuk, felébe belekavarjuk a kakaót. A kétféle masszát kis tálkákba kanalazzuk.
A szőlőt leszemeljük, kb 2 dl vizet adva hozzá kissé megrotyogtatjuk, majd átpaszírozzuk. Az átpaszírozott szőlőléhez hozzáadjuk a nyírfacukrot, és hozzáadjuk a kevés vízzel elkevert pudingot, besűrítjük, a tálkákba kanalazott grízpudingra öntjük. Szőlőszemekkel diszítve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: