2018. szeptember 11., kedd

Nyúlcomb lecsósan


Bár a nyúlhús nagyon megosztó étel, de ha van lehetőségünk hozzájutni, érdemes kisérletezni vele, mert nagyon egészséges, sovány, és nagyon finom. Hagyományos ételeinkkel variálva, lehet még az is megkóstolja, aki eddig idegenkedett tőle.


Hozzávalók ( 4 személy részére ): 4 nyúlcomb, 6 hagyma, 5 paprika, 6 paradicsom, só, bors, kevés olaj, 15 dkg rizs. 1 befőttes üveg télire eltett gomba, kis csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A nyúlcombokat sózzuk, borsozzuk, az olajon fehéredésig pirítjuk, felöntjük annyi vízzel ami jól ellepi, fedő alatt puhára pároljuk, ha szükséges még pótoljuk a vizet, majd zsírjára sütjük.
A finomra aprított hagymát és a kis kockákra vágott paprikát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a kész nyúlhúst, a rizst, felöntjük annyi vízzel ami ellepi, hozzáadjuk a meghámozott kockára vágott paradicsomot, puhára pároljuk, míg a rizs felveszi az összes vizet, hozzáadjuk a gombát, összebuzzintjuk, petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Megjegyzés: Friss paradicsom helyett paradicsomlével is készíthetjük.

Nincsenek megjegyzések: