2018. szeptember 12., szerda

Mandulalisztes, szőlős sütemény


Az alábbi sütemény előnye, hogy nagyon rövid idő alatt elkészíthető, évszakok szerint bármilyen idénygyümölccsel elkészíthető, szőlővel is tökéletes. A mandulaliszt és a szőlő különlegessé teszi ezt az egyszerű süteményt. 


Hozzávalók (egy kisebb kalácsformához): 10 dkg mandulaliszt, 10 dkg liszt, 1, 5 teáskanál sütőpor, 2 tojás, 1, 3 dl zsíros tej, 12 dkg nyírfacukor, 80 ml olaj, 1 nagy gerezd kék szőlő, csipetnyi só.
Elkészítése:

  1. Kimérjük a liszteket.
  2. A mandulalisztet elkeverjük a liszttel és a sütőporral.
  3. A tojást simára kavarjuk nyírfacukorral.
  4. Ezután hozzákavarjuk a tejet, az olajat, a sót.
  5. Végül hozzáadjuk a száraz részt, míg egynemű masszát kapunk.
  6. A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejére szórjuk a leszemelt szőlőt, 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés: Ne ijedjünk meg, ha apró szemű szőlőt használunk, lesűlyed az aljára.




Nincsenek megjegyzések: