2018. szeptember 3., hétfő

Kapros, quinoas fehérbab leves

Különleges és egészséges leves quinoa:)


Hozzávalók ( 4 személy részére): 25 dkg fehérbab, 1 hagyma, 15 dkg csemegekukorica, 1 dl quinoa, 1, 5 dl natúr joghurt, só, bors, kis csokor friss kapor.
Elkészítése: A babot 1 éjszakára beáztatjuk, másnap a vizet lecseréljük róla, kb 1, 5 l vízben főni tesszük, hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, alacsony lángon puhára főzzük, ha szükséges még a vizet pótoljuk. Amikor megfőtt a bab felét kevés levessel külön vesszük, botmixerrel pürésítjük. A megmaradt leveshez hozzáadjuk a jól átmosott quinoat, sózzuk, borsozzuk, együtt puhára főzzük. Amikor a quinoa megfőtt hozzáadjuk a csemegekukoricát, a pürésített babot, összeforraljuk, hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a joghurtot, végül megszórjuk a finomra aprított kaporral.

Nincsenek megjegyzések: