2018. május 2., szerda

Mozzarellás spenótleves

Isteni finom :) Kicsit más, mint a hagyományos spenótleves :)


Hozzávalók (4 személy részére): 70 dkg spenót, 20 dkg koktélparadicsom, 1, 5 dl sűrített paradicsom, 8 cikk fokhagyma, só, bors, 20 dkg apró mozzarella golyó, kevés olaj, kis csokor zöldpetrezselyem.
Elkészítése: A csíkokra vágott fokhagymát kissé mgfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk a félbe vágott koktélparadicsomokat, sózzuk, borsozzuk, megpirítjuk, míg a paradicsomok kissé összeesnek. Ekkor felöntjük kb 1, 5 dl vízzel, felforraljuk, hozzáadjuk a felaprított spenótot, 5 – 6 perc alatt készre főzzük, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, összeforraljuk. A forró levest a mozzarella golyókra kanalazva, zölpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: